Reteta originala cere 300 de grame de `condensed French onion soup`, care in mod normal se gaseste la conserva. Eu am cautat un substitut si am folosit ingredientele enumerate mai sus. Minusul major e ca nu am putut obtine coloarea specifica sosului original, sosul meu fiind mai deschis cumva, nu maro intens.
Supa de ceapa:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline. Se caramelizeaza zaharul brun si se pune peste ceapa. Cand ceapa este calita, se pun mirodeniile, apa fierbinte si lamaia. Separat se amesteca amidonul cu apa rece, apoi se pune in vasul cu ceapa. Se amesteca pana se formeaza o pasta legata. Se adauga sare si piper dupa gust.
Friptura:
Intr-un vas mare amestecati 1/3 din supa de ceapa cu carnea, pesmetul, oul, sarea si piperul. Impartiti compozitia in 6 bucati si dati-le o forma de ovala. Prajiti-le pe ambele parti intr-o lingura de ulei de masline. In cazul in care in tigaie ramane exces de grasime, scurgeti-l.
Intr-un alt vas amestecati faina si supa ramasa pana se omogenizeaza. Adaugati ketchup-ul, apa, sosul Worcestershire si mustarul. Puneti acest sos peste carnea din tigaie, acoperiti si mai lasati 15-20 de minute. Puteti mesteca din cand in cand.
Se serveste calda.
Friptura Salisbury a fost inventata de un medic american - J. H. Salisbury (1823-1905), unul din primii sustinatori ai ideei ca pentru a scadea in greutate, trebuie sa limitam consumul de carbohidrati. a publicat o serie de sfaturi cu privire la o alimentatie sanatoasa, carnea de vita fiind unul din ingredientele favorite. Numele de `Salisbury Steak` este folosit in SUA din 1897.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii