Frigarui de Pui Ii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Frigarui de Pui Ii

Ingrediente

  • cateva frunze de tarhon (proaspat)
  • cateva frunze de patrunjel (proaspat)
  • cateva frunze de menta (proaspete)
  • cateva frunze de rozmarin (proaspat)
  • cateva frunze de cimbru (proaspete)
  • sare
  • 1/4 pahar plin cu ulei de masline
  • 2-3 linguri de sos de soia
  • 2 -3 catei de usturoi (2 cuburi)
  • cateva frunze de busuioc (proaspat) sau 1 cub congelat
  • Pentru frigarui
  • 6-7 felii de piept de pui
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie (mare)
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru sos, se spala, se pun impreuna (exceptie cele lichide) pe un fund de lemn si se toaca marunt de tot. Dupa ce au fost tocate, se adauga sare dupa gust, si uleiul. Se amesteca bine apoi se pune sosul de soia si se amesteca din nou. Se pune deoparte.

Se spala apoi feliile de piept de pui, se taie fasii de 1. 5 cm, se pun deoparte. Se iau ciupercile, se curata, se spala, se pun deoparte.

Se ia o punga de plastic si se introduce in ea fasiile de pui, se toarna peste ele marinata, se inchide punga bine si apoi incepe sa se scuture ca sa se unga cu marinata toata carnea. Se deschide punga, se introduc ciupercile si se inchide punga la loc. Se scutura din nou ca sa se unga si ciupercile bine, apoi se pune la frigider peste noapte sau pentru cateva ore.

a doua zi se scot de la rece, se pregatesc tepusele de lemn sau metal si se incepe formarea frigaruilor. Se spala ceapa, se taie in 12, se spala ardeiul, se curata se taie in bucati. Apoi pe fiecare bat se va pune dupa dorinta felii de carne intercalate cu ceapa, ciuperci si ardei.

Se prajesc la gratar. Se servesc cu salata si cartofi fierti cu marar.

Cartofii se curata, se taie ca pentru pireu, dupa ce au fiert, se scurg, se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se pune marar tocat deasupra si, pe foc, se amesteca pentru un minut. Uleiul va fi absorbit de cartofi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca