Se impaneaza cu bucatele fine de slanina un file de caprioara , se aseaza intr-o cratita cu felioare rotunde de morcov si ceapa,un catel de usturoi intreg, 2 foi de dafin, cimbru, cateva fire de patrunjel, sare, piper boabe vinul rosu ,otetul , si cateva linguri de ulei si un pahar cu apa.
Se lasa carnea in bait 4-5 zile. Dupa acest timp se scoate , se scutura de toate mirodeniile ce au ramas pe carne , se usuca intr-un servet de bucatariesi se unge bune cu unt , dandu-se la cuptor intr-o tava , in care s-a pus 1/2 pahar de apa sau zeama de carne.Se stropeste mereu cu jiul din tava.
Intre timp, se pune sa fiarba intr-o cratita baitul in care a stat carnea , se lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Se trece prin sita sau se pune in blender si compozitia rezultata se leaga pe foc cu o lingura de faina trasa in unt.
Se taie fileul de caprioara felii (pe oblic) si se aseaza pe un platou , pe un pat de salata verde;sosul se serveste din sosiera.
Se poate folosi orice garnitura de legume si un vin rosu.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii