Rumenim ficateii in 2 linguri de ulei, adaugam din cand in cand si putina apa, punem capac si lasam 4-5 min.
Intr-o tigaie mai mare sau cratita, calim ceapa in uleiul ramas, adaugam si ciupercile, punem si carnatii , mai lasam inca 3-4min. Adaugam si putina verdeata taiata marunt.
Daca se folosesc ciuperci proaspete, acestea se taie felioare si se fierb mai mult (adaugam si putina apa sau supa ) cu ceapa si carnatii, pana se inmoaie bine.
Dupa ce ficateii sau rumenit, ii adaugam peste ceapa+carnatii+ciupercile, punem bulionul de ardei ( sau boiaua) amestecat cu putina apa calda, adugam si vinul punem si mirodeniile, potrivim de sare si piper.
Dam la cuptor pentru 15-20 min. Se poate face si pe foc, dar in cuptor este mai bine.
Facem si garnitura, respectiv, orezul fiert in supa de legume sau pui.
Servim orezul cu ficateii si ciupercile. Pe deasupra se poate pune si cascaval ras.
Este o mancare delicioasa si aspectuoasa.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii