Ficatei de pui si carnati cu ciuperci si garnitura de orez

Complexitate
redusa
Ficatei de pui si carnati cu ciuperci si garnitura de orez

Ingrediente

  • 500 gr ficatei
  • 200 gr ciuperci (am folosit din conserva)
  • 100-150 gr carnati taiati
  • 1 cepa taiata marunt
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr orez
  • 300-350 ml supa de legume sau pui
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura bulion de ardei sau folosim boia de ardei dulce
  • sare, piper, maghiran, coriandru, verdeata taiata marunt

Mod de preparare

Rumenim ficateii in 2 linguri de ulei, adaugam din cand in cand si putina apa, punem capac si lasam 4-5 min.

Intr-o tigaie mai mare sau cratita, calim ceapa in uleiul ramas, adaugam si ciupercile, punem si carnatii , mai lasam inca 3-4min. Adaugam si putina verdeata taiata marunt.
Daca se folosesc ciuperci proaspete, acestea se taie felioare si se fierb mai mult (adaugam si putina apa sau supa ) cu ceapa si carnatii, pana se inmoaie bine.

Dupa ce ficateii sau rumenit, ii adaugam peste ceapa+carnatii+ciupercile, punem bulionul de ardei ( sau boiaua) amestecat cu putina apa calda, adugam si vinul punem si mirodeniile, potrivim de sare si piper.

Dam la cuptor pentru 15-20 min. Se poate face si pe foc, dar in cuptor este mai bine.

Facem si garnitura, respectiv, orezul fiert in supa de legume sau pui.

Servim orezul cu ficateii si ciupercile. Pe deasupra se poate pune si cascaval ras.

Este o mancare delicioasa si aspectuoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)