Curatati de pielita ficatul de pui, iar bucatile mai mari taiati-le in doua.
Tocati rondele, ceapa verde, marunt, patrunjelul si pisati foaia de dafin, apoi amestecati-le.
Ciupercile curatate, taiati-le feliute.
Intr-un vas termorezistent puneti uleiul (untul), apoi in straturi succesive: ficatul de pui, amestecul din verdeturi si foaie de dafin, ciupercile feliate si repetati pana la terminarea ingredientelor.
Separat, puneti la fiert zeama de carne si adaugati, cand clocoteste, amidonul (faina) dizolvat in putina apa rece si sucul de lamaie.
Lasati pe foc domol, amestecand, pana se ingroasa sosul.
La sfarsit adaugati frunzele de busuioc tocate(sau cele uscate), sarati si piperati, dupa gust si turnati-l peste ultimul strat din vasul termorezistent.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-45 min sau pana ce ingredientele sunt facute.
Serviti fierbinte, langa o garnitura de orez sau cartofi si salata de sezon sau muraturi.
POFTA BUNA!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAndra Mihail ne invită la Ostropel de pui, acest fel de mâncare tradițional românesc cu pui suculent, sos de...
Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparatSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii