Ficatei de Pui, pregatiti Rustic, cu Sos de Busuioc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ficatei de Pui, pregatiti Rustic, cu Sos de Busuioc

Ingrediente

  • -1 kg ficat de pui
  • -150 g ciuperci proaspete
  • -5-6 fire de ceapa verde
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -busuioc - 1 ramura sau 1 lingura planta uscata
  • -1 foaie de dafin
  • -3-4 linguri ulei (unt)
  • -1-2 linguri faina (amidon)
  • -1 lingura zeama de lamaie (1 lingurita otet)
  • -1 ceasca zeama de carne (250 ml) sau apa calda
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati de pielita ficatul de pui, iar bucatile mai mari taiati-le in doua.
Tocati rondele, ceapa verde, marunt, patrunjelul si pisati foaia de dafin, apoi amestecati-le.
Ciupercile curatate, taiati-le feliute.

Intr-un vas termorezistent puneti uleiul (untul), apoi in straturi succesive: ficatul de pui, amestecul din verdeturi si foaie de dafin, ciupercile feliate si repetati pana la terminarea ingredientelor.

Separat, puneti la fiert zeama de carne si adaugati, cand clocoteste, amidonul (faina) dizolvat in putina apa rece si sucul de lamaie.

Lasati pe foc domol, amestecand, pana se ingroasa sosul.
La sfarsit adaugati frunzele de busuioc tocate(sau cele uscate), sarati si piperati, dupa gust si turnati-l peste ultimul strat din vasul termorezistent.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-45 min sau pana ce ingredientele sunt facute.
Serviti fierbinte, langa o garnitura de orez sau cartofi si salata de sezon sau muraturi.

POFTA BUNA!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Curry de pui - cel mai gustos curry
2
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Paste cu masline si sos (de post)
3
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Sirop de patlagina
4
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Drob mozaic, din ficatei de pui
Bucataras.RO

Drob mozaic, din ficatei de pui

Nu prepar niciodată drob de miel, ci din ficăței, sau din ciuperci. Și acum, pentru Paștele Blaijinilor am făcut un...

Drob mozaic, din ficatei de pui
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia