Am taiat carnea de vitel felii subtiri fara a o fierbe in prealabil si fara a o bate cu ciocanul, oricum era foarte frageda. Intr-un vas termorezistent am asezat feliile de vitel dupa ce in prealabil am uns atat vasul, cat si peretii acestuia cu un strop de ulei de porumb. Feliile de vitel le-am condimentat bine dupa gust si am turnat o jumatate de pahar de apa in tava, dupa care am dat totul la cuptor circa 15-20 de minute. Eu am folosit drept condimente busuioc proaspat si cimbru in cantitati marisoare, alaturi de piper alb, piper verde, chilli si un praf de sare. Am scos cand a inceput sa miroasa foarte tare a cimbru.
Intre timp mi-am pregatit fasolea si anume, am spalat si am taiat tecile dupa marimea dorita. Dupa ce am scos vasul de la cuptor, am asezat peste feliile de carne cateva felii de rosii, iar deasupra rosiilor am asezat fasolea verde. Am condimentat-o si pe ea cu mirodenii dupa plac, deasupra am tocat un ardei iute si am dat totul la cuptor din nou pentru aproximativ 30 de minute. Aproape de final, adica cam cu 10 minute inainte sa opresc focul, am scos tava si cu o lingura am amestecat in tava astfel incat pastaile de fasole care fusera la suprafata si se uscasera, sa ajunga sa fie acoperite de sos. Pe deasupra am imprastiat niste cascaval ras si am dat din nou la cuptor.
Cand toate s-au rumenit si s-au patruns frumos, am scos de la cuptor si pe deasupra am imprastiat tarhon proaspat, cimbru, busuioc si patrunjel – toate proaspat taiate.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatLa ultimul porc sacrificat am cerut macelarului :D [ sotul meu] sa nu fie atat de minutios la dezosare , sa mai lase ceva...
Supa de porc cu conopida si cartofiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii