Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Postat pe: 26-10-2018
(0)

Ingrediente

500 g fasole boabe alba
un ciolan de porc afumat (1 kg)
3 cepe mici
1 morcov
1/2 pastarnac
o bucatica de telina
1 ardei kapia
1 foaie de dafin
cateva boabe de piper negru
1 lingurita de sare
apa
3 linguri de rosii pregatite pentru iarna
un borcan de circa 400 g de ardei copt
putin cimbru uscat
putin maghiran uscat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h
Numar portii

PORȚII

6 portii
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat.

A doua zi, fasolea se clateste cu apa si se pune intr-o cratita impreuna cu ciolanul afumat, care se clateste cu apa in prealabil. Se adauga cepele (curatate de foi si spalate), morcovul (curatat de coaja si spalat), pastarnacul (curatat de coaja si spalat), bucatica de telina (curatata de coaja si spalata), ardeiul (curatat de seminte si cotor si spalat), o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru, o lingurita de sare si apa cat sa acopere ciolanul. Se lasa sa fiarba pana cand ciolanul si fasolea sunt fierte bine, iar zeama din cratita este scazuta. Pe parcursul fierberii,se mai poate completa cu apa daca este necesar.

Dupa ce s-au fiert, legumele se scot din cratita si se arunca. Se adauga rosiile pregatite pentru iarna, ardeiul copt taiat bucatele (care se spala in mai multe ape daca este prea sarat), putin cimbru uscat si putin maghiran uscat si se mai clocoteste mancare circa 10 minute. La final, se potriveste de sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt