Fasole cu Sorici si Ciolan Afumat

Complexitate
redusa
Fasole cu Sorici si Ciolan Afumat

Ingrediente

  • fasole boabe
  • sorici de porc
  • ciolan de porc afumat
  • morcov
  • sare
  • piper
  • pasta de rosii
  • piine prajita

Mod de preparare

- Am fiert pentru citeva minute in oala sub presiune soriciul (curatat de grasime si carne) si partea grasa si externa a ciolanului afumat, al meu era precopt si dezosat. Se scurge si nu se arunca apa.

- Grasimea si carnea de pe sorici am facut-o jumari si am adaugat la urma si carnea ramasa de la ciolanul afumat.

- Se inabuse morcovul intr-o lingura de ulei, eu am folosit grasimea de la jumari.

- Se adauga soriciul taiat fisii si ciolanul afumat fara os, la jumarile si carnea afumata prajita.

- Se adauga fasolea fiarta si scursa sau in cazul meu din conserva scursa de lichid si spalata, sare, piperul si pasta de rosii.

Se coace totul la foc mic, iar daca mai e nevoie se adauga apa in care a fiert fasolea sau in cazul meu apa in care a fiert soriciul si ciolanul


Se serveste:
Pe felie de piine prajita, de preferat piine fara sare (toscana), ca sa se simta mai puternic aroma: fasolea cu sorici groasa (fara zeama) pe piine prajita.

In reteta originala alaturi de morcov se inabusea si ceapa si o tija de telina, eu nu le-am pus asa ca nu am scris in reteta la igrediente, dar voi puteti sa le puneti.

Am luat o reteta italiana tipica din Emilia Romagna - fagioli con le cotiche (fasole cu sorici) si am adaugat ciolan afumat romanesc asa ca a iesit o reteta fusion.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie