Curăţăm fasolea, o spălăm foarte bine şi o punem într-un vas încăpător. Turnăm apă atât cât să o cuprindă şi o lăsăm peste noapte să se hidrateze.
a doua zi o scurgem de apă (dacă mai este cazul), o clătim şi o punem la fiert intr-o cratita/oala mare.
Daca se opteaza pentru schimbarea apei, recomand ca apa nou adaugata sa fie fierbinte.
Rasolul se taie în bucăţi şi se pune în cratita/oala, la un loc cu fasolea. (Am procedat astfel cam la jumătate din timpul rămas).
Separat, tocam legumele şi pregătim prăjeala, adăugând-o ulterior peste fasole (Calim ceapa pana ce devine translucida, apoi adaugam ardeii si morcovul tocati marunt. Prajim legumele atat cat sa fie bine patrunse, adaugam bulionul si omogenizam. Pastram pe foc potrivit 5-10 minute, amestecand ocazional, pentru a evita arderea).
sărăm după gust şi continuăm fierberea pentru 15-20 de minute aproximativ.
Dupa ce oprim focul, presărăm verdeţurile tocate.
Poftă bună!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii