Curăţăm fasolea, o spălăm foarte bine şi o punem într-un vas încăpător. Turnăm apă atât cât să o cuprindă şi o lăsăm peste noapte să se hidrateze.
a doua zi o scurgem de apă (dacă mai este cazul), o clătim şi o punem la fiert intr-o cratita/oala mare.
Daca se opteaza pentru schimbarea apei, recomand ca apa nou adaugata sa fie fierbinte.
Rasolul se taie în bucăţi şi se pune în cratita/oala, la un loc cu fasolea. (Am procedat astfel cam la jumătate din timpul rămas).
Separat, tocam legumele şi pregătim prăjeala, adăugând-o ulterior peste fasole (Calim ceapa pana ce devine translucida, apoi adaugam ardeii si morcovul tocati marunt. Prajim legumele atat cat sa fie bine patrunse, adaugam bulionul si omogenizam. Pastram pe foc potrivit 5-10 minute, amestecand ocazional, pentru a evita arderea).
sărăm după gust şi continuăm fierberea pentru 15-20 de minute aproximativ.
Dupa ce oprim focul, presărăm verdeţurile tocate.
Poftă bună!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii