Escalop Zingara

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Escalop Zingara

Ingrediente

  • - 600 g pulpa de porc (eu am folosit 4 felii de ceafa porc)
  • - 150 g sunca presata
  • - 200 g ciuperci (eu am fol ciuperci taiate din conserva)
  • - ulei de masline
  • - o lingura cu faina
  • - 1-2 linguri cu bulion
  • - sare, piper
  • - o legatura patrunjel
  • - 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare

Taiem pulpa de porc felii cam cat un deget de groase, eu am avut felii taiate de ceafa pe care le-am batut putin cu ciocanul pentru snitele. . . am pus felia de ceafa intre doua bucati de folie alimentara (asta ca sa nu sara bucatele de carne).

In reteta scria ca aceste felii se prajesc putin in unt sau ulei de masline eu am ales sa le fac pe teflon fara picatura de grasime, mi s-a parut cel mai bine asa.

Dupa ce am prajit feliile de carne, le dam deoparte si punem doua linguri de ulei de masline intr-un vas la incalzit. Intr-un castron amestecam faina cu bulionul si niste apa, apoi turnam acest sos peste uleiul incins si lasam sa dea in clocot (in retete trebuia prajita faina in ulei si apoi adaugat bulionul diluat in apa).

Asezonam cu sare si piper si adaugam feliile de carne si catelul de usturoi taiat marunt acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.
Intr-o craticioara punem o lingura de ulei si adaugam sunca taiata fideluta si ciupercile pe care le-am clatit putin apoi, le-am stors bine de zeama. Le calim pret de 5-7 minute.

Verificam daca a fiert carnea si daca este fiarta adaugam ciupercile si sunca. Mai lasam pe aragaz 5 minute sa se intrepatrunda toate aromele.

Tocam patrunjelul marunt si presaram deasupra.

Serviti cu salata de varza sau salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti