Cartofii cruzi se curata de coaja si se rad pe razatoare.
Se incorporeaza faina, uleiul, ouale si putina sare.
Pentru umplutura se prajesc in putin ulei carnea tocata si cepele taiate marunt. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se incinge tare uleiul intr-o tigaie si se toarna apoi cu polonicul aluatul de cartofi impartit in 3 sau 4 portii. Se pune umplutura de carne tocata pe fiecare portie de aluat, iar deasupra umpluturii se toarna din nou cu polonicul o portie de aluat de alrtofi. Se rumenesc pe ambele parti.
Draniki se pot servi si cu smantana acra.
Ca umplutura pentru Draniki se potrivesc deasemenea ciupercile sau pestele. Prepararea este aceeasi ca cea pentru umplutura cu carne tocata (cu cepe).
Se servesc calde si cu sos de smantana.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii