Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Portii
10
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Ingrediente

  • 250 g teci de fasole, fideluta
  • 500 g piept de pui
  • putina boia de ardei dulce
  • o ceapa
  • un morcov
  • jumatate de ardei Kapia rosu
  • putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel (uscate)
  • 80 g orez
  • 500 g rosii
  • 5 jumatati de dovlecel (curatate de coaja si seminte si spalate)
  • 60 g cascaval
  • doua frunze proaspete de busuioc
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • cateva fire de patrunjel verde
  • circa 200 ml ulei
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Se pune o cratita cu apa, pe foc, impreuna cu o lingurita de sare.

Se indeparteaza moatele de la teci, se spala si se pun in apa clocotita. Se lasa acolo circa jumatate de minut, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Pieptul de pui se spala, se taie bucati mari si se toaca la robotul de bucatarie, apoi se caleste in 5-6 linguri de ulei cu putina sare si boia de ardei dulce.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.

Ardeiului Kapia i se indeparteaza semintele, apoi se spala si se toaca.

Tecile oparite se taie marunt.

Toate aceste legume se pun peste pieptul de pui, impreuna cu ierburile aromatice uscate (putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel) si un pahar cu apa si se lasa sa se fiarba.

Dupa ce scade apa, se spala orezul si se pune peste legume, dupa care se adauga 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot. Se fierbe compozitia in continuare pana cand scade.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Jumatatile de dovlecel se asaza intr-o cratita cu 100-150 ml ulei, se dau cu sare si se umplu cu compozitia de legume si piept de pui. In cratita, se adauga putina sare, 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot, apoi se completeaza cu apa pana la gura cratitei. Se acopera dovleceii cu folie de aluminiu si se introduce cratita la cuptor.

Dupa ce dovleceii s-au patruns, se indeparteaza folia, si se adauga cascaval ras peste dovlecei, iar in cratita se adauga doua frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Se introduce cratita din nou la cuptor pana cand se topeste cascavalul.

Dovleceii umpluti cu piept de pui si teci de fasole se servesc cu patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Desert chec pufos cu nuci
Bucataras.RO

Desert chec pufos cu nuci

Trebuia sa-l fac si eu, tare bun este! La mine amestecul cu cacao s-a prelins pe mijloc si a ajuns dedesubt, asa a vrut el!...

Desert chec pufos cu nuci
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing