Dovlecei spalati si stersi se taie la capete apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez ajutandu-ne de o lingurita fara a strapunge celalalt capat al jumatatii.LOa rosii se taie un capac deasupra,se curata bine de miez .
Se curata ceapa si se taie marunt ,ardeiul se taie in cubulete si apoi se calesc impreuna intr-un strop de ulei.Cand legumele se inmoaie se adauga carnea care se caleste pana scade tot sucul lasat.Se adauga si lingura de legume deshidratate,se potriveste de sare si piper si se da tigaia de pe foc apoi se adauga verdeata(marar si patrunjel) tocata fin.
DSe umplu fiexare jumatate de dovlecel si fiecare rosie,se aseaza intr-o tava mai inalta , apoi deasupra compozitiei din fiecare,se spartge cate un ou de prepelita ,acestas legand compozitia de carne.
Se toaca marunt miezul de la rosii ,se toarna in tava,se complteaza cu apa ,se adauga un praf de sare si un strop de ulei apoi se da 30 de minute la cuptor.Se pot servi simplu sau cu smantana!
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii