Crochete Dietetice

Complexitate
redusa
Crochete Dietetice

Ingrediente

  • 200 gr carne fiarta in supa
  • cu toate legumele trebuincioase
  • maruntite
  • sare
  • piper - daca mai e nevoie
  • 1 lingura de faina de orez (eventual din cea care a ramas dupa cernerea celei fine) 1 albus de ou
  • bine batut sau un ou intreg

Mod de preparare

Cu aceasta reteta, am terminat seria celor dedicate diverselor regimuri si intolerante ... oricum, nimeni nu le da importanta si daca, totusi, se uita peste ele, cer in continuare retete dietetice, care se afla cu sutele in "Cartea de bucate rc" dar ... ori "nu dau peste ele", ori nu se tin de ele!

Nu ma pasioneaza sa predic in desert (a se citi, deshert si nu desert ...) mai ales ca regimurile si dietele nu sunt un domeniul care ma scarpina ...

Crochetele astea nu contin grasimi si nici gluten, au avantajul ca se pot face din orice carne fiarta ramasa prin frigider, uitata intr-o supa ce nu mai are succes, ori ramasite de la vreun rasol nici intreg pentru a fi servit elegant, dar nici de aruncat, asa, aiurea!

Eu am facut crochetele din resturi, ramasitele conssome-ului de pui - are toate ingredientele enumerate mai sus. Am adaugat lingura de faina de orez, cel mai grunjos si care nu a trecut proba sitei f. fine (bun de pastrat pt. orice eventualitate, vezi aici, verdeata proaspata, sare si piper fiindca mai era nevoie si am amestecat.

Am lasat compozitia la frigider pana a doua zi (din comoditate, dar e bine si doar o ora-doua) Am scos a doua zi compozitia, am batut bine un albus de ou si l-am incorporat usor, amestecand incet, de jos in sus, pana la omogenizare. Cine isi permite, poate pune oul intreg-intregut, cu galbenus cu tot, fara atata bataie de cap cu bataia albusului (cu albusul batut insa, ies mai fragede!)

Am facut apoi formele pe care le veti vedea fiindca sunt cel mai simplu de facut - voi le puteti da orice forma doriti ca sa va impresionati vizual comesenii la ceva atat de frust si fara grasimi, vaaaaai!!!

Le-am pus pe o hartie de copt, superficial unsa cu ulei si le-am copt un sfert de ora in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Cum le serviti e treaba voastra; dar avand in vedere ca de regimuri este aici vorba, cautati o garnitura asemenea!

Eu stropesc un pic de zeama de lamaie peste toata afacerea, altii prefera cateva picaturi de ulei de masline - prea sunt lipsite de luciu, fara ulei ... dar acelasi luciu le da si zeama de lamaie.

Deh, regim-regim, dar nici chiar asa, se iau cu vorba unii si altii care tot vor sa slabeasca si ... nu reusesc ...
Cu chibzuinta:))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Afumatura la untura
1
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Degetele de pui - crocante si savuroase
5
Carte de bucate

Degetele de pui - crocante si savuroase

Degetelele de pui sunt crocante si savuroase, preferatele copiilor. De ce sa le cumper, daca le poti face acasa?

Degetele de pui - crocante si savuroase
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia