Crochete Dietetice

Complexitate
redusa
Crochete Dietetice

Ingrediente

  • 200 gr carne fiarta in supa
  • cu toate legumele trebuincioase
  • maruntite
  • sare
  • piper - daca mai e nevoie
  • 1 lingura de faina de orez (eventual din cea care a ramas dupa cernerea celei fine) 1 albus de ou
  • bine batut sau un ou intreg

Mod de preparare

Cu aceasta reteta, am terminat seria celor dedicate diverselor regimuri si intolerante ... oricum, nimeni nu le da importanta si daca, totusi, se uita peste ele, cer in continuare retete dietetice, care se afla cu sutele in "Cartea de bucate rc" dar ... ori "nu dau peste ele", ori nu se tin de ele!

Nu ma pasioneaza sa predic in desert (a se citi, deshert si nu desert ...) mai ales ca regimurile si dietele nu sunt un domeniul care ma scarpina ...

Crochetele astea nu contin grasimi si nici gluten, au avantajul ca se pot face din orice carne fiarta ramasa prin frigider, uitata intr-o supa ce nu mai are succes, ori ramasite de la vreun rasol nici intreg pentru a fi servit elegant, dar nici de aruncat, asa, aiurea!

Eu am facut crochetele din resturi, ramasitele conssome-ului de pui - are toate ingredientele enumerate mai sus. Am adaugat lingura de faina de orez, cel mai grunjos si care nu a trecut proba sitei f. fine (bun de pastrat pt. orice eventualitate, vezi aici, verdeata proaspata, sare si piper fiindca mai era nevoie si am amestecat.

Am lasat compozitia la frigider pana a doua zi (din comoditate, dar e bine si doar o ora-doua) Am scos a doua zi compozitia, am batut bine un albus de ou si l-am incorporat usor, amestecand incet, de jos in sus, pana la omogenizare. Cine isi permite, poate pune oul intreg-intregut, cu galbenus cu tot, fara atata bataie de cap cu bataia albusului (cu albusul batut insa, ies mai fragede!)

Am facut apoi formele pe care le veti vedea fiindca sunt cel mai simplu de facut - voi le puteti da orice forma doriti ca sa va impresionati vizual comesenii la ceva atat de frust si fara grasimi, vaaaaai!!!

Le-am pus pe o hartie de copt, superficial unsa cu ulei si le-am copt un sfert de ora in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Cum le serviti e treaba voastra; dar avand in vedere ca de regimuri este aici vorba, cautati o garnitura asemenea!

Eu stropesc un pic de zeama de lamaie peste toata afacerea, altii prefera cateva picaturi de ulei de masline - prea sunt lipsite de luciu, fara ulei ... dar acelasi luciu le da si zeama de lamaie.

Deh, regim-regim, dar nici chiar asa, se iau cu vorba unii si altii care tot vor sa slabeasca si ... nu reusesc ...
Cu chibzuinta:))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Desert prajitura negresa
Bucataras.RO

Desert prajitura negresa

O prajitura in fata careia nu poti rezista prea mult. Tare buna langa o cafea sau un pahar cu lapte.

Desert prajitura negresa
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce