Creier Pane, Piure cu Varza si Parmezan, Salsa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Creier Pane, Piure cu Varza si Parmezan, Salsa

Ingrediente

  • Creier de porc
  • Faina condimentata puternic
  • boia afumata
  • piper
  • cimbru
  • Fulgi de porumb (sunt usor dulci) Ulei

Mod de preparare

Creier - captura de zile mari, cel putin pe aici. Probabil ca nu tuturor le place gustul si consistenta creierului, mie da. Totusi depinde si de felul cum este gatit, data fiind specificitatea aromei - ca si maduvioara.

Asadar, uite cum procedez eu vis'a'vis de creier.

Inainte de toate, blansez intreaga cantitate de creier, in apa cu sare. Doar 5-7 minute in apa clocotita cu sare si o picatura doua de otet din mere. Scot si racesc brusc in apa rece. Scurg apoi si ma folosesc de el in continuare la tot felul de preparate.

De data asta, dintr-o parte, am facut un pane grozav. Faina, ou si fulgi de porumb - fulgii astia dau un strat crocant la exterior si miezul moale-moale al creierului in interior. e important ca faina in care tavalim creierul prefiert sa fie bine aromatizata - eu pun in ea boia de ardei afumat, piper si cimbru.

Abia asa pot face ca gustul plin de personalitate al creierului sa devina un bun pentru toate gusturile. Nu am fost refuzata nici de catre cele mai pretentioase papile - poate nu sunt prea modesta dar asta este adevarul, am pacalit oameni pe care ideea de creier i-ar fi oripilat peste masura.

Deci, primul strat - faina parfumata, al doilea - ou batut, al treilea - fulgi de porumb cat de cat sfaramat intre maini. Si un firicel de ulei presarat pe deasupra, pentru mai mult crantz si un pic de suculenta.

Punem la cuptor pentru 20 minute (eu am cuptorul electric cu convectie si atat a fost timpul de coacere, la 250 grade celsius) Pe o coala de hartie pergament.

Nu-i mare scofala ce am facut eu aici, dar poate ca dau ghes celor carora nu le place deloc creierul, sa-i dea o sansa.

Important este si cu ce il alaturati: un piure tot la fel de personal si o salata condimentata la randul ei. Eu am facut piureul de cartofi cu varza, smantana si parmezan. Ca salata am facut o salsa picanta, usor iute.

In concluzie: cui i-e frica de creier? (si daca teama persista, asezati fiecare felioara de creier pe una de lamaie - intercalati - si-o sa vedeti ce bun este!)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Tocana de toamna

Tocana de toamna

Tocana de toamna
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura cu Blat de Bezea
4
Dulciuri

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Culinar.RO

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia