Creier Pane, Piure cu Varza si Parmezan, Salsa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Creier Pane, Piure cu Varza si Parmezan, Salsa

Ingrediente

  • Creier de porc
  • Faina condimentata puternic
  • boia afumata
  • piper
  • cimbru
  • Fulgi de porumb (sunt usor dulci) Ulei

Mod de preparare

Creier - captura de zile mari, cel putin pe aici. Probabil ca nu tuturor le place gustul si consistenta creierului, mie da. Totusi depinde si de felul cum este gatit, data fiind specificitatea aromei - ca si maduvioara.

Asadar, uite cum procedez eu vis'a'vis de creier.

Inainte de toate, blansez intreaga cantitate de creier, in apa cu sare. Doar 5-7 minute in apa clocotita cu sare si o picatura doua de otet din mere. Scot si racesc brusc in apa rece. Scurg apoi si ma folosesc de el in continuare la tot felul de preparate.

De data asta, dintr-o parte, am facut un pane grozav. Faina, ou si fulgi de porumb - fulgii astia dau un strat crocant la exterior si miezul moale-moale al creierului in interior. e important ca faina in care tavalim creierul prefiert sa fie bine aromatizata - eu pun in ea boia de ardei afumat, piper si cimbru.

Abia asa pot face ca gustul plin de personalitate al creierului sa devina un bun pentru toate gusturile. Nu am fost refuzata nici de catre cele mai pretentioase papile - poate nu sunt prea modesta dar asta este adevarul, am pacalit oameni pe care ideea de creier i-ar fi oripilat peste masura.

Deci, primul strat - faina parfumata, al doilea - ou batut, al treilea - fulgi de porumb cat de cat sfaramat intre maini. Si un firicel de ulei presarat pe deasupra, pentru mai mult crantz si un pic de suculenta.

Punem la cuptor pentru 20 minute (eu am cuptorul electric cu convectie si atat a fost timpul de coacere, la 250 grade celsius) Pe o coala de hartie pergament.

Nu-i mare scofala ce am facut eu aici, dar poate ca dau ghes celor carora nu le place deloc creierul, sa-i dea o sansa.

Important este si cu ce il alaturati: un piure tot la fel de personal si o salata condimentata la randul ei. Eu am facut piureul de cartofi cu varza, smantana si parmezan. Ca salata am facut o salsa picanta, usor iute.

In concluzie: cui i-e frica de creier? (si daca teama persista, asezati fiecare felioara de creier pe una de lamaie - intercalati - si-o sa vedeti ce bun este!)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

De muuulta vreme nu am mai facut eu asa ceva. Din motive de comoditate, pentru ca e bunica pe aici prin preajma si de obicei...

Ardei umpluti
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat