Couscous(cuscus) in felul meu

Complexitate
redusa
Couscous(cuscus) in felul meu

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 telina nu foarte mare
  • 3 cartofi
  • 2-3 tige de telina verde( curatati frunzele si pastratile)
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 parte (felie) de dovleac
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 buchet de patrunjel verde
  • 3 cateii de usturoi
  • 250 g de naut uscat sau 350 g in conserva
  • 2-3 linguri de ras el hannout(mirodenie)
  • 1 lingura de menta uscata sau cateva foi verzi
  • 1 cub knorr sau maggi de vita
  • ~ 500 g de carne de vita
  • ~ 500 g de carne de miel
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ½ linguri de bulion
  • 1 canita de cafea mare de suc de rosii
  • Ardei iute(facultativ) sau pasta de piment
  • Pentru couscous
  • 400-500 g couscous
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura rasa de vegeta
  • Apa fierbinte
  • Cratita profunda sau couscousier

Mod de preparare

Intr-o cratita profunda se pun cele 2 linguri de ulei se lasa sa se incinga, se adauga ceapa taiata mare,usturoiul taiat si carnea. Se lasa sa prinda putin culoare, ceapa sa devina aurie. Se adauga legumele radacinoase ce au nevoie de mai multa fierbere( morcov, telina radacina, patrunjel radacina) si tijele de telina verde. Se amesteca bine ca legumele sa prinda sucurile lasate de carne.
Adaugam mirodeniile,menta, patrunjelul verde, bulionul, sucul de rosii( cu piment sau ardei iute-facultativ),sare si piper apoi apa, umplem cratita. Dupa1-2 ore(in functie de cum fierbe carnea) se adauga dovleceii si dovleaculi si nautul daca este in conserva.In cazul in care nautul este uscat se pune cu o seara inainte la inmuiat si se pune la fiert odata cu radacinoasele.
Dupa cam 30 de min se da deoparte.

Cereale : couscous
Peste couscous se pune uleiul se amesteca bine sa prinda . Intr-un bol se pune vegeta si se acopera cu apa calda, se varsa peste cereale in asa fel incat cantitatea de apa sa acopere cam de 1-2 degete cerealele se acopera cu un capac si se lasa cateva minute.
Cerealele se mai pot face : in capacul couscousierului sau in partea superioara a cratitei, partea pentru fierbere la vapori.


Serviti in farfurii adanci incepand cu cu cerealele apoi carnea si legumele arozand de sos.
Vin sugerat alaturi : Merlot

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Parteneri
Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure
Bucataras.RO

Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure

Se stie ca la aparatul Crock Pot iese o bunatate de carne, frageda, moale si gustoasa. Si cand mai pui pe langa carne si...

Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread