Couscous(cuscus) in felul meu

Complexitate
redusa
Couscous(cuscus) in felul meu

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 telina nu foarte mare
  • 3 cartofi
  • 2-3 tige de telina verde( curatati frunzele si pastratile)
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 parte (felie) de dovleac
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 buchet de patrunjel verde
  • 3 cateii de usturoi
  • 250 g de naut uscat sau 350 g in conserva
  • 2-3 linguri de ras el hannout(mirodenie)
  • 1 lingura de menta uscata sau cateva foi verzi
  • 1 cub knorr sau maggi de vita
  • ~ 500 g de carne de vita
  • ~ 500 g de carne de miel
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ½ linguri de bulion
  • 1 canita de cafea mare de suc de rosii
  • Ardei iute(facultativ) sau pasta de piment
  • Pentru couscous
  • 400-500 g couscous
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura rasa de vegeta
  • Apa fierbinte
  • Cratita profunda sau couscousier

Mod de preparare

Intr-o cratita profunda se pun cele 2 linguri de ulei se lasa sa se incinga, se adauga ceapa taiata mare,usturoiul taiat si carnea. Se lasa sa prinda putin culoare, ceapa sa devina aurie. Se adauga legumele radacinoase ce au nevoie de mai multa fierbere( morcov, telina radacina, patrunjel radacina) si tijele de telina verde. Se amesteca bine ca legumele sa prinda sucurile lasate de carne.
Adaugam mirodeniile,menta, patrunjelul verde, bulionul, sucul de rosii( cu piment sau ardei iute-facultativ),sare si piper apoi apa, umplem cratita. Dupa1-2 ore(in functie de cum fierbe carnea) se adauga dovleceii si dovleaculi si nautul daca este in conserva.In cazul in care nautul este uscat se pune cu o seara inainte la inmuiat si se pune la fiert odata cu radacinoasele.
Dupa cam 30 de min se da deoparte.

Cereale : couscous
Peste couscous se pune uleiul se amesteca bine sa prinda . Intr-un bol se pune vegeta si se acopera cu apa calda, se varsa peste cereale in asa fel incat cantitatea de apa sa acopere cam de 1-2 degete cerealele se acopera cu un capac si se lasa cateva minute.
Cerealele se mai pot face : in capacul couscousierului sau in partea superioara a cratitei, partea pentru fierbere la vapori.


Serviti in farfurii adanci incepand cu cu cerealele apoi carnea si legumele arozand de sos.
Vin sugerat alaturi : Merlot

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
1
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz
Bucataras.RO

Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz

Parca ii lipseste ceva deasupra, sa-i dea putina culoare...dar nu a stat nimeni s-o admire prea mult :) Sa va spun cat e de...

Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing