Couscous(cuscus) in felul meu

Complexitate
redusa
Couscous(cuscus) in felul meu

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 telina nu foarte mare
  • 3 cartofi
  • 2-3 tige de telina verde( curatati frunzele si pastratile)
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 parte (felie) de dovleac
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 buchet de patrunjel verde
  • 3 cateii de usturoi
  • 250 g de naut uscat sau 350 g in conserva
  • 2-3 linguri de ras el hannout(mirodenie)
  • 1 lingura de menta uscata sau cateva foi verzi
  • 1 cub knorr sau maggi de vita
  • ~ 500 g de carne de vita
  • ~ 500 g de carne de miel
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ½ linguri de bulion
  • 1 canita de cafea mare de suc de rosii
  • Ardei iute(facultativ) sau pasta de piment
  • Pentru couscous
  • 400-500 g couscous
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura rasa de vegeta
  • Apa fierbinte
  • Cratita profunda sau couscousier

Mod de preparare

Intr-o cratita profunda se pun cele 2 linguri de ulei se lasa sa se incinga, se adauga ceapa taiata mare,usturoiul taiat si carnea. Se lasa sa prinda putin culoare, ceapa sa devina aurie. Se adauga legumele radacinoase ce au nevoie de mai multa fierbere( morcov, telina radacina, patrunjel radacina) si tijele de telina verde. Se amesteca bine ca legumele sa prinda sucurile lasate de carne.
Adaugam mirodeniile,menta, patrunjelul verde, bulionul, sucul de rosii( cu piment sau ardei iute-facultativ),sare si piper apoi apa, umplem cratita. Dupa1-2 ore(in functie de cum fierbe carnea) se adauga dovleceii si dovleaculi si nautul daca este in conserva.In cazul in care nautul este uscat se pune cu o seara inainte la inmuiat si se pune la fiert odata cu radacinoasele.
Dupa cam 30 de min se da deoparte.

Cereale : couscous
Peste couscous se pune uleiul se amesteca bine sa prinda . Intr-un bol se pune vegeta si se acopera cu apa calda, se varsa peste cereale in asa fel incat cantitatea de apa sa acopere cam de 1-2 degete cerealele se acopera cu un capac si se lasa cateva minute.
Cerealele se mai pot face : in capacul couscousierului sau in partea superioara a cratitei, partea pentru fierbere la vapori.


Serviti in farfurii adanci incepand cu cu cerealele apoi carnea si legumele arozand de sos.
Vin sugerat alaturi : Merlot

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca