Couscous cu Tocanita de Ficatei si Inimi de Pui si Ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Couscous cu Tocanita de Ficatei si Inimi de Pui si Ciuperci

Ingrediente

  • -5 cepe
  • -350g ficatei si inimi
  • -180g ciuperci in conserva
  • -500ml apa
  • -ulei pt prajit
  • -2 lingurite de boia dulce
  • -sare
  • -piper
  • -200g couscous
  • -unt, cat o nuca

Mod de preparare

Am invatat de la matusa mea, ca sa oparesc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri.

Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a dat in clocot, am curatat, spalat si taiat ceapa. Am pus ceapa taiata in apa clocotita, pt 2-3 minute, dupa care am strecurat-o. Focul aragazului, nu se stinge cand apa incepe sa clocoteasca si cand ceapa se pune in apa.

Mai apoi, intr-o tigaie, am pus ulei, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ceapa strecurata si am lasat-o putin la calit. Dupa, am adaugat, ciupercile din conserva, ficateii si inimile si le-am lasat 2-3 minute la calit. Dupa, am pus sare, piper si boia si le-am mai lasat 1 minut la prajit. Am stins cu 300ml apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, pana a scazut apa.

Separat, am pregatit couscous-ul. Asadar, am pus, intr-un bol, 200g couscous, sare si unt, iar cand cei 200ml de apa au dat in clocot, i-am pus peste couscous si am amestecat bine. Dupa care am lasat couscous-ul sa se umfle si sa se raceasca.

Odata ce si couscous-ul s-a racit, iar tocanita, a fost perfect facuta, le-am servit cu multa pofta!

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.