Couscous cu Tocanita de Ficatei si Inimi de Pui si Ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Couscous cu Tocanita de Ficatei si Inimi de Pui si Ciuperci

Ingrediente

  • -5 cepe
  • -350g ficatei si inimi
  • -180g ciuperci in conserva
  • -500ml apa
  • -ulei pt prajit
  • -2 lingurite de boia dulce
  • -sare
  • -piper
  • -200g couscous
  • -unt, cat o nuca

Mod de preparare

Am invatat de la matusa mea, ca sa oparesc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri.

Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a dat in clocot, am curatat, spalat si taiat ceapa. Am pus ceapa taiata in apa clocotita, pt 2-3 minute, dupa care am strecurat-o. Focul aragazului, nu se stinge cand apa incepe sa clocoteasca si cand ceapa se pune in apa.

Mai apoi, intr-o tigaie, am pus ulei, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ceapa strecurata si am lasat-o putin la calit. Dupa, am adaugat, ciupercile din conserva, ficateii si inimile si le-am lasat 2-3 minute la calit. Dupa, am pus sare, piper si boia si le-am mai lasat 1 minut la prajit. Am stins cu 300ml apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, pana a scazut apa.

Separat, am pregatit couscous-ul. Asadar, am pus, intr-un bol, 200g couscous, sare si unt, iar cand cei 200ml de apa au dat in clocot, i-am pus peste couscous si am amestecat bine. Dupa care am lasat couscous-ul sa se umfle si sa se raceasca.

Odata ce si couscous-ul s-a racit, iar tocanita, a fost perfect facuta, le-am servit cu multa pofta!

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)