Am invatat de la matusa mea, ca sa oparesc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri.
Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a dat in clocot, am curatat, spalat si taiat ceapa. Am pus ceapa taiata in apa clocotita, pt 2-3 minute, dupa care am strecurat-o. Focul aragazului, nu se stinge cand apa incepe sa clocoteasca si cand ceapa se pune in apa.
Mai apoi, intr-o tigaie, am pus ulei, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ceapa strecurata si am lasat-o putin la calit. Dupa, am adaugat, ciupercile din conserva, ficateii si inimile si le-am lasat 2-3 minute la calit. Dupa, am pus sare, piper si boia si le-am mai lasat 1 minut la prajit. Am stins cu 300ml apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, pana a scazut apa.
Separat, am pregatit couscous-ul. Asadar, am pus, intr-un bol, 200g couscous, sare si unt, iar cand cei 200ml de apa au dat in clocot, i-am pus peste couscous si am amestecat bine. Dupa care am lasat couscous-ul sa se umfle si sa se raceasca.
Odata ce si couscous-ul s-a racit, iar tocanita, a fost perfect facuta, le-am servit cu multa pofta!
Pofta mare!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii