Cotlet de Porc Pregatit Ca in Sicilia

Complexitate
redusa
Cotlet de Porc Pregatit Ca in Sicilia

Ingrediente

  • Pentru saramura
  • -¼ paharel sare grunjoasa
  • -3 linguri zahar brun
  • -1 lingurita cimbru, uscat
  • -½ lingurita piper negru, macinat
  • -¼ lingurita salvie uscata
  • -2 frunze de dafin, maruntite
  • Pentru carne
  • -6 felii de cotlet / ceafa ( dezosate)
  • -¼ cana faina alba
  • -3 linguri ulei
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 ceapa mare, taiata in doua, apoi in felii subtiri
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele
  • -½ cana vin alb
  • -2 linguri capere sau masline ( taiate felii)
  • Pentru sos
  • -2 linguri smantana
  • -1 lingurita amidon, optional
  • Pentru servit
  • -patrunjel verde, tocat marunt sau fasii subtiri de coaja de lamaie

Mod de preparare

Pentru saramura
Amestecati sarea cu zaharul intr-un castron mai mare, turnati 1 cana apa fierbinte si amestecati pana se dizolva zaharul.
Puneti inca 3 cesti de apa rece, cimbrul, piperul, salvia, frunzele de dafin si omogenizati.
Adaugati feliile de cotlet, avand grija ca acestea sa fie complet acoperite de lichid.
Dati vasul acoperit la frigider pana a doua zi.

Pentru carne
Scoateti cotletul din saramura si stergeti-l bine.
Treceti bucatile de carne prin faina.
Prajiti-le intr-o tigaie, in ulei incins, la foc mare, cate 4 min pe fiecare parte, pana se rumenesc usor.
Scoateti-le pe o farfurie si piperati-le putin.
Prajiti apoi ceapa in uleiul ramas de la carne pana se rumeneste frumos.
Turnati vinul si ½ cana apa si lasati sa fiarba la foc mare pana ce lichidul se reduce la jumatate ( cca 4 min).
Adaugati caperele / maslinele, cotletul prajit, reduceti focul si lasati sa fiarba incet, acoperit, 10 min.
Intoarceti cotletele pe partea cealalta si lasati vasul acoperit sa fiarba inca aproximativ 10 min
sau pana ce carnea este facuta.
Scoateti carnea si pastrati la cald.

Pentru sos
Mariti focul sub tigaie, adaugati ¼ cana apa si aduceti compozitia la punctul de fierbere.
Separat, amestecati amidonul cu smantana, adaugati-o in tigaie si lasati la foc mic pana se ingroasa putin, amestecand mereu ( daca doriti un sos mai subtire renuntati la amidon).

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie cotlet stropit cu sos si presarat deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt sau fasii subtiri de coaja de lamaie.


Puteti asocia cu o garnitura din cartofi sau orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert tarta cu fructe de padure
Bucataras.RO

Desert tarta cu fructe de padure

Cand ai pofta de ceva dulce si bun si care sa nu necesite foarte multa munca, aceasta tarta este solutia cea mai rapida!...

Desert tarta cu fructe de padure
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate