Cotlet de Porc cu Gratin din Varza de Bruxelles

Complexitate
redusa
Cotlet de Porc cu Gratin din Varza de Bruxelles

Ingrediente

  • -cotlet de porc, feliat
  • -ulei de masline
  • -rozmarin, dupa gust
  • -500 g varza de Bruxelles congelata (proaspata- fierbeti in apa cu sare pana este facuta)
  • -zeama de lamaie
  • -400 g smantana
  • -1 galbenus
  • -cascaval ras, la apreciere si dupa gust
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -unt si pesmet pentru tapetat tava

Mod de preparare

Tapetati un vas termorezistent cu unt si pesmet si dati deoparte.
Stropiti cotletele cu putin ulei de masline si condimentati cu sare, piper si rozmarin, pe ambele fete.
Puneti-le intr-un vas termorezistent sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce carnea este facuta si cotletele frumos rumenite. Intoarceti-le in acest timp de 2- 3 ori. Scoateti si pastrati la cald.

Intre timp, puneti apa usor sarata la fiert, intr-un vas potrivit ca marime. Adaugati varza de Bruxelles congelata in momentul cand apa clocoteste si lasati pe foc, acoperit, circa 3 min sau pana ce varza este facuta si se poate strapunge usor cu dintii unei furculite.

Lasati la scurs intr-o strecuratoare si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a-si pastra frumos culoarea. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua.

Repartizati varza de Bruxelles in vasul termorezistent, pe cat posibil intr-un singur strat.
Separat, bateti bine galbenusul cu smantana, sare si piper, dupa gust.
Turnati uniform peste varza si presarati cascaval ras.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie cotletul de porc si garnitura de varza de Bruxelles.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
5
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Parteneri
Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor
Bucataras.RO

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Este pentru prima data cand gatesc tortellini. Am ales sa cumpar pe cei umpluti cu prosciuto, sa ii pregatesc intr-un sos de...

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri