Pentru costitele de porc
Spalati costita si puneti-o intr-o oala. Turnati peste ea bere cat sa o acopere ( puteti pune ½ bere si ½ apa).
Adaugati frunzele de dafin maruntite, cimbrul, boabele de piper si putina sare.
Puneti vasul acoperit la fiert, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma.
Scoateti din vas, lasati la scurs si racit.
Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi.
Captusiti cu folie de aluminiu o * tava prevazuta cu un gratar, inclusiv peretii laterali ( folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform).
Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite.
* Daca nu aveti tava cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa.
Pentru marinada
Amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine.
Pentru piure de cartofi
Cartofii se curata, se tin in apa rece, se scurg bine, apoi se fierb pana se inmoaie. Apa se scurge, si se paseaza bine cartofii. Daca aveti nevoie de ceva lichid pentru a-i pasa, puneti din cei 100 ml lapte. Apoi se pune piureul pe foc, se pune laptele, smantana si untul si se amesteca foarte bine, pana se incorporeaza tot in toate si toate devin un tot cu totul. Cand piureul rezultat este incins, se pune ceapa verde sau praz, taiate fasii subtiri. Se amesteca bine.
Serviti costitele de porc cu piure de cartofi si o salata de cruditati, clasica.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieDaca vreti un dulce mai usor pe masa de sarbatori, sigur s-ar potrivi perfect pe platou aceasta rulada!
Rulada dietetica cu crema de ciocolataSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii