Costita Crocanta cu Crema de Naut

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Costita Crocanta cu Crema de Naut

Ingrediente

  • -15 -2 kg costita de porc
  • -40 g parmezan ras
  • -50 g pesmet
  • -ulei de masline
  • -2 linguri ierburi aromate: amestec in parti egale de: cimbru, maghiran, oregano, marar
  • -500 g naut (poate fi si din conserva)
  • -rozmarin( eu am avut pudra)
  • -4-6 catei de usturoi
  • -ardei iute (cantitate dupa preferinta, dar nu optional)
  • -sare

Mod de preparare

Amestecati pesmetul cu parmezanul, sarea, ardeiul iute, curatat de vinisoare, seminte si tocat marunt si cu 2 linguri ierburi aromate, maruntite.
Puneti costitele intr-o tava antiaderenta, unsa cu ulei, stropiti-le si pe ele cu ulei si acoperiti-le cu amestecul preparat. Dati-le la cuptorul incalzit la 200 grade, aproximativ 50 min.
Se pune de cu seara, in apa rece, nautul ales.
A doua zi se spala din nou, se pune la fiert in apa usor sarata, pentru 30-45 min. , sau pana nautul este moale.
Se scurge si raceste.
Daca ati uitat sa-l puneti la inmuiat de cu seara, tineti-l 2-3 ore in apa calduta.
Pasati nautul fiert, folosind o sita deasa sau treceti-l de 2-3 ori prin masina de tocat si puneti-l intr-o oala.
Adaugati 300 ml apa calda cu sare, rozmarinul si usturoiul maruntit si lasati piureul la foc mediu 5-6 min. , pana devine mai consistent, amestecand.
Serviti costitele fierbinti, impreuna cu crema de naut, calda

Presarati amestecul de pesmet doar pe o singura parte a costitelor si nu le intoarceti in timpul coacerii.
Ele vor deveni crocante pe o parte si fragede pe cealalta.
Se pot servi cu muraturile preferate.
Pentru prepararea cremei de naut:
http://www. reteteculinare. ro/forum/discutii/crema_de_naut-4665/
sau cauta in Cartea de Bucate, la Garnituri-"Crema de naut"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Cannelloni cu carne si cascaval
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne si cascaval

Cannelloni cu carne si cascaval
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.