Clatite aperitiv cu vita

Portii
3
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite aperitiv cu vita

Ingrediente

  • Pentru 6 clătite:
  • 140 de grame făină albă plus extra
  • 2 ouă
  • 25 de grame unt topit plus extra
  • 350 de ml lapte
  • Sare
  • Ulei
  • Pentru umplutura:
  • 400 de grame friptura de vită cu sos( sau orice fel de friptura)
  • 6 linguri sos de ardei sau pastă de ardei
  • Cascaval ras, cam 150 de grame
  • Pentru garnisit ( topping):
  • 1 cutie cremă de brânză cu usturoi si pătrunjel sau la alegere...
  • Pesmet
  • Unt

Mod de preparare

Nu mai făcusem demult acest tip de clătite și cum aveam niște resturi de friptura de vită prin frigider, am zis să le pregătesc din nou, în altă varianta, fiind tocmai bune pentru micul dejun, dar, de ce nu, și pentru o masă de prânz ori cină...Partea bună e că se poate folosi orice tip de carne rămas de la o masă copioasa!
Începem prin a pregăti aluatul de clătite, amestecând toate ingredientele, până obținem un aluat fin. Eu am mai adăugat puțină făină, fiind aluatul ușor subtire.
Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei și coacem pe rând 6 clătite, apoi le lăsăm la răcit.
Incalzim ușor friptura maruntita cu sosul rămas, razuim cascavalul.
Ungem fiecare clatita cu sos de ardei sau pastă de ardei, așezăm friptura de vită, apoi cașcaval ras, le rulam și le punem într-o tavă încăpătoare unsa cu unt.
Când am așezat toate clatitele, una lângă alta, punem deasupra crema de brânză, presaram puțin pesmet și câțiva fulgi de unt.
Le coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute.
Le servim cu mare poftă, alaturi de murături, cum am procedat eu sau cu ketchup si muștar!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Clatite umplute cu ficatei
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola