Clatite aperitiv cu vita

Portii
3
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite aperitiv cu vita

Ingrediente

  • Pentru 6 clătite:
  • 140 de grame făină albă plus extra
  • 2 ouă
  • 25 de grame unt topit plus extra
  • 350 de ml lapte
  • Sare
  • Ulei
  • Pentru umplutura:
  • 400 de grame friptura de vită cu sos( sau orice fel de friptura)
  • 6 linguri sos de ardei sau pastă de ardei
  • Cascaval ras, cam 150 de grame
  • Pentru garnisit ( topping):
  • 1 cutie cremă de brânză cu usturoi si pătrunjel sau la alegere...
  • Pesmet
  • Unt

Mod de preparare

Nu mai făcusem demult acest tip de clătite și cum aveam niște resturi de friptura de vită prin frigider, am zis să le pregătesc din nou, în altă varianta, fiind tocmai bune pentru micul dejun, dar, de ce nu, și pentru o masă de prânz ori cină...Partea bună e că se poate folosi orice tip de carne rămas de la o masă copioasa!
Începem prin a pregăti aluatul de clătite, amestecând toate ingredientele, până obținem un aluat fin. Eu am mai adăugat puțină făină, fiind aluatul ușor subtire.
Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei și coacem pe rând 6 clătite, apoi le lăsăm la răcit.
Incalzim ușor friptura maruntita cu sosul rămas, razuim cascavalul.
Ungem fiecare clatita cu sos de ardei sau pastă de ardei, așezăm friptura de vită, apoi cașcaval ras, le rulam și le punem într-o tavă încăpătoare unsa cu unt.
Când am așezat toate clatitele, una lângă alta, punem deasupra crema de brânză, presaram puțin pesmet și câțiva fulgi de unt.
Le coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute.
Le servim cu mare poftă, alaturi de murături, cum am procedat eu sau cu ketchup si muștar!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia