Nu mai făcusem demult acest tip de clătite și cum aveam niște resturi de friptura de vită prin frigider, am zis să le pregătesc din nou, în altă varianta, fiind tocmai bune pentru micul dejun, dar, de ce nu, și pentru o masă de prânz ori cină...Partea bună e că se poate folosi orice tip de carne rămas de la o masă copioasa!
Începem prin a pregăti aluatul de clătite, amestecând toate ingredientele, până obținem un aluat fin. Eu am mai adăugat puțină făină, fiind aluatul ușor subtire.
Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei și coacem pe rând 6 clătite, apoi le lăsăm la răcit.
Incalzim ușor friptura maruntita cu sosul rămas, razuim cascavalul.
Ungem fiecare clatita cu sos de ardei sau pastă de ardei, așezăm friptura de vită, apoi cașcaval ras, le rulam și le punem într-o tavă încăpătoare unsa cu unt.
Când am așezat toate clatitele, una lângă alta, punem deasupra crema de brânză, presaram puțin pesmet și câțiva fulgi de unt.
Le coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute.
Le servim cu mare poftă, alaturi de murături, cum am procedat eu sau cu ketchup si muștar!
Poftă bună!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii