Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana si jumatate de fasole boabe (preferabil din aceea cu bobul foarte dar foarte mic - cam cat un bob de mazare, pentru ca este mai buna)
  • una bucata morcov
  • una bucata radacina de patrunjel
  • una bucata de pastarnac
  • o ceapa de marime medie (asta inseamna cam cat o lamaie care si ea e la randul ei de marime medie)
  • doua rosii (daca sunt din-alea de vara, din-astea de import sau de sera sa nu pui, ca se strica zeama)
  • doua linguri de bulion
  • cimbru
  • marar verde
  • slaninuta afumata cateva feliute
  • si ce e foarte important ciolanul afumat care trebuie sa aiba cca 1kg - 1kg si ceva,

Mod de preparare

Pui ciolanul la fiert si cand este gata (cand se desprinde cu usurinta carnea de pe el) il scoti din zeama si curati carnea de pe os dupa care o tai in bucati mici. Osul il dai la catel iar bucatelele de carne la vari inapoi in zeama.
Cureti legumele sus-mentionate (morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa) si le toci: zarzavaturile in bucatele foarte mici si ceapa pestisori;

Scurgi fasolea si o pui la fiert in oala in care ai fiert ciolanul. Dupa ce a fiert fasolea (fasolea este fiarta atunci cand bobul este moale) calesti legumele cateva minute ca sa-si dezvolte aroma si le adaugi si pe ele in oala.
Tai slaninuta marunt si o calesti putin dupa care jap cu ea tot in oala.
Pui bulionul.
Dupa ce au fiert si legumele(i.e. s-au inmuiat) adaugi rosiile taiate cubulete (daca sunt asa cum am zis eu), sare, cimbru si mararul tocat marunt. O mai lasi sa fiarba cam cat tine un Tom si Jerry dupa care te apuci de treaba.

Ai grija pe parcursul acestei actiuni sa completezi cu apa daca nivelul de lichid scade prea mult in recipient.

Si merge la fel de bine si cu gogosari sau castraveti murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit