Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana si jumatate de fasole boabe (preferabil din aceea cu bobul foarte dar foarte mic - cam cat un bob de mazare, pentru ca este mai buna)
  • una bucata morcov
  • una bucata radacina de patrunjel
  • una bucata de pastarnac
  • o ceapa de marime medie (asta inseamna cam cat o lamaie care si ea e la randul ei de marime medie)
  • doua rosii (daca sunt din-alea de vara, din-astea de import sau de sera sa nu pui, ca se strica zeama)
  • doua linguri de bulion
  • cimbru
  • marar verde
  • slaninuta afumata cateva feliute
  • si ce e foarte important ciolanul afumat care trebuie sa aiba cca 1kg - 1kg si ceva,

Mod de preparare

Pui ciolanul la fiert si cand este gata (cand se desprinde cu usurinta carnea de pe el) il scoti din zeama si curati carnea de pe os dupa care o tai in bucati mici. Osul il dai la catel iar bucatelele de carne la vari inapoi in zeama.
Cureti legumele sus-mentionate (morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa) si le toci: zarzavaturile in bucatele foarte mici si ceapa pestisori;

Scurgi fasolea si o pui la fiert in oala in care ai fiert ciolanul. Dupa ce a fiert fasolea (fasolea este fiarta atunci cand bobul este moale) calesti legumele cateva minute ca sa-si dezvolte aroma si le adaugi si pe ele in oala.
Tai slaninuta marunt si o calesti putin dupa care jap cu ea tot in oala.
Pui bulionul.
Dupa ce au fiert si legumele(i.e. s-au inmuiat) adaugi rosiile taiate cubulete (daca sunt asa cum am zis eu), sare, cimbru si mararul tocat marunt. O mai lasi sa fiarba cam cat tine un Tom si Jerry dupa care te apuci de treaba.

Ai grija pe parcursul acestei actiuni sa completezi cu apa daca nivelul de lichid scade prea mult in recipient.

Si merge la fel de bine si cu gogosari sau castraveti murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Budinca de orez
2
Dulciuri

Budinca de orez

Budinca de orez
Sushi
3
Salata de vinete asiatica
4
Salate

Salata de vinete asiatica

Salata de vinete asiatica
Prajitura cu Urda si Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Parteneri
Desert tarta cu pere si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert tarta cu pere si crema de vanilie

Un alt desert aromat si parfumat in care am folosit ingredientul secret - crema de vanilie! 

Desert tarta cu pere si crema de vanilie
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri