Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana si jumatate de fasole boabe (preferabil din aceea cu bobul foarte dar foarte mic - cam cat un bob de mazare, pentru ca este mai buna)
  • una bucata morcov
  • una bucata radacina de patrunjel
  • una bucata de pastarnac
  • o ceapa de marime medie (asta inseamna cam cat o lamaie care si ea e la randul ei de marime medie)
  • doua rosii (daca sunt din-alea de vara, din-astea de import sau de sera sa nu pui, ca se strica zeama)
  • doua linguri de bulion
  • cimbru
  • marar verde
  • slaninuta afumata cateva feliute
  • si ce e foarte important ciolanul afumat care trebuie sa aiba cca 1kg - 1kg si ceva,

Mod de preparare

Pui ciolanul la fiert si cand este gata (cand se desprinde cu usurinta carnea de pe el) il scoti din zeama si curati carnea de pe os dupa care o tai in bucati mici. Osul il dai la catel iar bucatelele de carne la vari inapoi in zeama.
Cureti legumele sus-mentionate (morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa) si le toci: zarzavaturile in bucatele foarte mici si ceapa pestisori;

Scurgi fasolea si o pui la fiert in oala in care ai fiert ciolanul. Dupa ce a fiert fasolea (fasolea este fiarta atunci cand bobul este moale) calesti legumele cateva minute ca sa-si dezvolte aroma si le adaugi si pe ele in oala.
Tai slaninuta marunt si o calesti putin dupa care jap cu ea tot in oala.
Pui bulionul.
Dupa ce au fiert si legumele(i.e. s-au inmuiat) adaugi rosiile taiate cubulete (daca sunt asa cum am zis eu), sare, cimbru si mararul tocat marunt. O mai lasi sa fiarba cam cat tine un Tom si Jerry dupa care te apuci de treaba.

Ai grija pe parcursul acestei actiuni sa completezi cu apa daca nivelul de lichid scade prea mult in recipient.

Si merge la fel de bine si cu gogosari sau castraveti murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza de vaci
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort cu cafea si brandy
Bucataras.RO

Tort cu cafea si brandy

Povestea acestui tort este simpla: Dr. Oetker mi-a facut o minunata surpriza inainte de Sarbatori trimitandu-mi o cutie cu...

Tort cu cafea si brandy
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia