Treceti de doua ori carnea prin masina de tocat (daca nu folositi carne gata tocata) impreuna cu cartoful, usturoiul, ceapa (ceapa verde) si verdeata. Adaugati painea (chifla) inmuiata in apa si stoarsa bine, cascavalul ras, ouale si potriviti de sare si piper, dupa gust.
Formati bilute de marimea potrivita (sau dorita), treceti-le prin faina si rumeniti-le de jur-imprejur, in ulei incins.
Sos:
Caliti ceapa tocata in 2- 3 linguri de ulei incins si tot atata apa, pana se inmoaie usor. Adaugati rosiile pasate sau taiate cubulete cu sosul de rosii cu tot, putina apa si fierbeti acoperit, la foc mic, 20 min.
Puneti foaia de dafin, zaharul, busuiocul, lasati inca 5 min pe foc, iar la sfarsit, potriviti de sare si piper, dupa gust. Inglobati chiftelele prajite si lasati sa dea cateva clocote.
Serviti calde- chiftele si sos- simple sau alaturi de garnitura preferata.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii