Chiftele Yam Yam

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr carne macinata vita
  • 250 gr carne pacinata pui
  • 2 oua
  • 2 felii de paine
  • 3-4 catei usturoi (se poate adauga si mai mult, dupa gust, eu de obicei pun mult usturoi)
  • Condimente:
  • Sare
  • Piper machinat
  • frinze de pantrujel uscat (proaspet) tocat foarte marunt
  • 150ml ulei (floarea soarelui sau masline)
  • 1cub knorr (vita sau pui)

Mod de preparare

Punem carnea intr-un bol mai mare, ca sa fie usor de amestecat. Adaugam oaule si painea faramata foarte marunt, sau daca aveti posibilitatea dam painea prin masina de tocat carne... amestecam bine, dupa adaugam sare, piper, usturoiul pisat si patrunjelul... amestecam din nou pana vedem ca toate ingredientele au fost amestecate... (de preferinta amestecul se face cu mana...)

Punem tigaia la incins, si in acelasi timp pregatim chiftelele, datii o forma preferata... cand uleiul este incins bine, dam focul putin mai incet si adaugam un cub knorr de pui, sau vita... amestecam pana sa dezolva si amesteca in ulei. Acum adaugam chiftelele si le prajim pe ambele parti cateva min. Sa aveti grija sa nu le uscati prea tare pentru ca isi pierd din gust.
Se servesc foarte bine cu orez si un sos care va place mai mult...
Indicatii:
1. In cazul in care carnea se lipeste de maini la modelare, folositi putin ulei pe maini...
2. Cantitatea de ulei este in diferenta de tigaia folosita... cu cat e mai larga cu atit mai mult ulei... (uleiul folosit il puteti pastra pentru un cartof prajit, cartofii vor avea un gust superb).

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Bucataras.RO

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Tare bune au fost aceste gofre! Aparatul de gofre Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poti pregati...

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola