Chiftele Yam Yam

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr carne macinata vita
  • 250 gr carne pacinata pui
  • 2 oua
  • 2 felii de paine
  • 3-4 catei usturoi (se poate adauga si mai mult, dupa gust, eu de obicei pun mult usturoi)
  • Condimente:
  • Sare
  • Piper machinat
  • frinze de pantrujel uscat (proaspet) tocat foarte marunt
  • 150ml ulei (floarea soarelui sau masline)
  • 1cub knorr (vita sau pui)

Mod de preparare

Punem carnea intr-un bol mai mare, ca sa fie usor de amestecat. Adaugam oaule si painea faramata foarte marunt, sau daca aveti posibilitatea dam painea prin masina de tocat carne... amestecam bine, dupa adaugam sare, piper, usturoiul pisat si patrunjelul... amestecam din nou pana vedem ca toate ingredientele au fost amestecate... (de preferinta amestecul se face cu mana...)

Punem tigaia la incins, si in acelasi timp pregatim chiftelele, datii o forma preferata... cand uleiul este incins bine, dam focul putin mai incet si adaugam un cub knorr de pui, sau vita... amestecam pana sa dezolva si amesteca in ulei. Acum adaugam chiftelele si le prajim pe ambele parti cateva min. Sa aveti grija sa nu le uscati prea tare pentru ca isi pierd din gust.
Se servesc foarte bine cu orez si un sos care va place mai mult...
Indicatii:
1. In cazul in care carnea se lipeste de maini la modelare, folositi putin ulei pe maini...
2. Cantitatea de ulei este in diferenta de tigaia folosita... cu cat e mai larga cu atit mai mult ulei... (uleiul folosit il puteti pastra pentru un cartof prajit, cartofii vor avea un gust superb).

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
1
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
5
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie