Chiftele in Sos de Branzeturi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Chiftele in Sos de Branzeturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 800 gr carne tocata amestec (vita + porc) 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 2 felii de paine
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • Pentru sos:
  • 1 lingura cu varf de unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 90 gr cascaval
  • 70 gr mozzarella
  • 40 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • boabe de piper alb

Mod de preparare

Chiftelele:
Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica.
Cartoful il curatam, il trecem prin razatoarea mica, painea o inmuiem in apa, apoi o stoarcem foarte bine.
Intr-un bol punem carnea tocata, ingredientele pregatite mai sus, sare, piper si oul.
Le amestecam pe toate bine de tot.
Verdeata o tocam marunt, indepartand cozile si le incorporam in compozitia de carne.
Tapetam cu hartie de copt o tava.
Luam bucatele din compozitie, formam chiftelele nu prea mari si le asezam in tava.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.
Puteti pregati chiftelele si in tigaie in ulei.
Sosul:
Toate branzeturile le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o cratita mai groasa, punem untul sa se topesca.
Dupa ce s-a topit, punem faina si amestecam bine.
Incepem sa turnam laptele treptat, dar sa fie caldut si amestecam continuu cu un tel.
Lasam sa fiarba 6-7 minute, apoi adaugam branzeturile rase.
Amestecam pana branzeturile sunt topite. La final dam gust sosului cu sare si piper.
Daca vi se pare sosul prea gros, mai puneti putin lapte.
Punem chiftelele in sos, presaram cateva boabe de piper alb si servim.
De preferat sa fie consumate cat sunt calde.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia