Chiftele de Ficat cu Sos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftele de Ficat cu Sos

Ingrediente

  • 500-550 gr ficat (de porc)
  • 200 gr cartofi
  • 1 ou
  • 1 legatura mica de patruinjel verde
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 5 linguri pline cu pesmet
  • faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 3 linguri cu pulpa de rosii in suc de rosii
  • 1 lingura de concentrat de rosii
  • 1 pahar cu apa (circa)

Mod de preparare

Spalam si taiem in cuburi sau felii ficatul. Il punem in tigaia sau pe plita foarte incinsa (fara grasime) si il lasam sa se albeasca, schimbe culoarea pe toate partile.

Punem ficatul in robot sau in masina de tocat si tocam cit putem de fin. Adaugam si cartofii curatati de coaja, spalati si taiati cuburi si ii tocam si pe ei. Adaugam sare si piper, patrunjelul, ceapa tocata si pesmetul si amestecam bine.

Punem compozitia in frigider pentru 20-30 minute, Cind o scoatem din frigider pesmetul a absorbit lichidul in exces si putem sa luam cu lingura compozitia care este destul de solida.

Cu lingura punem compozitia intr-o farfurie cu faina si cu grija caci este totusi moale formam chiftele.

Asezam chiftelele pe tava cu hirtie de copt si cind sunt toate gata le coacem in cuptorul deja fierbinte la foc maxim cca 20 minute sau cit este nevoie ca sa obtinem chiftele intarite, se vede in poza ca pun degetul pe o chiftea si desi apas nu intru cu degetul in ea.

Luam o tava / vas pentru cuptor de sticla sau ceramica si adaugam 1-2 linguri de ulei apoi chiftelele de ficat cu toata faina care a mai ramas pe ele (faina va ingrosa sosul) si varsam sucul cu pulpa de rosii amestecat cu apa si concentratul de rosii. Sosul acesta trebuie sa acopere chiar daca nu de tot chiftele de ficat din tava.

Introducem tava la cuptor, in cuptorul fierbinte, la foc maxim pentru 15-20 minute pina cind sosul scade si se leaga putin (cu ajutorul fainii de pe chiftele). Cine vrea poate sa faca aceasta operatiune in cratita pe focul de la aragaz.

Adaugati patrunjel verde proaspat tocat sau marar la sfirsit daca vreti.

Serviti cu piure de cartofi, cartofi natur, piure de mere sau de dovleac, cu mazare sau piure de mazare ... sau cum vreti voi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos