Se pune in cratita usturoiul taiati in doua si uleiul, dupa ce acesta s-a rumenit il scoatem si turnam sucul de rosii si lasam pe foc, sa fiarba.
Adaugam foaie de dafine si putin oregan. Intre timp amestecam carnea cu oul, sare si piper, patrunjel tocat, 1 lingurita praf de usturoi, putina apa si parmezanul, facem perisoare potrivit de mari. Din 300gr. carne ies circa 9-10 buc.
Punem perisoarele in sosul care fierbe pe foc si le lasam sa fiarba, la foc potrivit. Daca sosul de rosii scade, adaugam putina supa de zarzavat sau apa, asa incat in timpul fierberii, chiftelele sa fie acoperite aproape de tot cu sosul de rosii.
Daca este nevoie adaugam sare, apoi le servim calde.
Daca facem sos mai mult si ramane, acesta se poate utiliza pentru a condimenta si pasta...spaghete, tuburi, spirale, etc.
Merdenchi este o peltea de must alb, fiarta pana se leaga ca un sirop gros. Eu am folosit si la la alta reteta si sunt pur si...
Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii