Preparam chiftelele:
-painea se inmoaie in lapte, se stoarce bine, iar apoi o punem peste carnea tocata. Adaugam oul, usturoiul si patrunjelul, taiate marunt marunt, sare si piper, dupa gust, amestecam bine si formam chiftelele.
-odata formate le trecem prin faina si pastram.
-intr-o craticioara punem putin ulei la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovul taiat rondele, amestecam bine si lasam pana cand ceapa devine mai moale. Punem si chiftelele si le lasam pana ce isi schimba putin culoarea pe ambele parti.
Atunci adaugam un pahar de apa si unul de vin. Punem si foile de dafin, colorantul (1 lingurita 2), vegeta, potrivim de sare si lasam la foc potrivit. Dupa cca 10 minute adaugam si mazarea verde si mai lasam ca 5-10 minute.
Se pot servi cu cartofi puree, nature, prajiti, orez, etc. Sunt delicioase cu orice.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii