- Carnea se taie bucatele si se marunteste in masina de tocat.
- Ceapa si usturoiul se taie marunt (eu le-am maruntit in masina de tocat pentru economie de timp).
- Painea se inmoaie in lapte, se stoarce apoi se trece prin masina de tocat.
- Se amesteca intr-un bol carnea tocata, ceapa, usturoiul, painea maruntita, pesmetul, oul si patrunjelul. Se condimenteaza amestecul dupa preferinta.
- Se unteaza o tava pentru dreptunghiulara cu dimensiuni de aproximativ 30 cm x 10 cm.
- Se aseaza in tava pregatita un strat din amestecul preparat in prealabil.
- Se aseaza (la distanta aproximativ egala unele de altele) ouala fierte.
- Se adauga restul amestecului pregatit, netezind usor suprafata.
- Se stropeste suprafata amestecului cu putin unt topit.
- Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat pana cand carnea este bine preparata termic.
- Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se rastoarna pe un platou.
- Se feliaza inainte de servire.
Dupa sarbatorile de Paste, mi-au ramas cateva oua fierte pe care m-am hotarat sa le folosesc in compozitia unei chiftele pregatite din carne de curcan. Este o sugestie doar pentru ce puteti face cu ouale fierte ramase ...
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii