1. Carnea macra de vita se fierbe bine , apoi se taie felii mici-1-2 felii de portie. Pentru prepararea sosului , se curata si se taie marunt ceapa si se inabusa in ulei, se stinge cu supa clara de vita, apoi se adauga radacina de patrunjel si telina , curatate si taiate fideluta , impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate felii. Se fierbe totul la foc mic , in vasul acoperit, timp de cca. 45 de minute. Apoi se adauga vinul alb sec ,sarea si se aduce din nou la fierbere.
2. Se amesteca faina cu untul , se adauga in portii mici la sos , amestecand continuu si se mai fierbe cca. 10 minute. La sfarsit , se adauga sucul de lamaie , piperul macinat(rosu si alb).Se trece sosul prin sita, se mai da o data in clocot, apoim se adauga taiata marunt.
Carnea de vita cu sos de vin se poate servi cu orez sec, cu paste fainoase, fasole verde sau cu legume fierte in supa de vita.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii