1. Carnea macra de vita se fierbe bine , apoi se taie felii mici-1-2 felii de portie. Pentru prepararea sosului , se curata si se taie marunt ceapa si se inabusa in ulei, se stinge cu supa clara de vita, apoi se adauga radacina de patrunjel si telina , curatate si taiate fideluta , impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate felii. Se fierbe totul la foc mic , in vasul acoperit, timp de cca. 45 de minute. Apoi se adauga vinul alb sec ,sarea si se aduce din nou la fierbere.
2. Se amesteca faina cu untul , se adauga in portii mici la sos , amestecand continuu si se mai fierbe cca. 10 minute. La sfarsit , se adauga sucul de lamaie , piperul macinat(rosu si alb).Se trece sosul prin sita, se mai da o data in clocot, apoim se adauga taiata marunt.
Carnea de vita cu sos de vin se poate servi cu orez sec, cu paste fainoase, fasole verde sau cu legume fierte in supa de vita.
O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii