1. Carnea macra de vita se fierbe bine , apoi se taie felii mici-1-2 felii de portie. Pentru prepararea sosului , se curata si se taie marunt ceapa si se inabusa in ulei, se stinge cu supa clara de vita, apoi se adauga radacina de patrunjel si telina , curatate si taiate fideluta , impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate felii. Se fierbe totul la foc mic , in vasul acoperit, timp de cca. 45 de minute. Apoi se adauga vinul alb sec ,sarea si se aduce din nou la fierbere.
2. Se amesteca faina cu untul , se adauga in portii mici la sos , amestecand continuu si se mai fierbe cca. 10 minute. La sfarsit , se adauga sucul de lamaie , piperul macinat(rosu si alb).Se trece sosul prin sita, se mai da o data in clocot, apoim se adauga taiata marunt.
Carnea de vita cu sos de vin se poate servi cu orez sec, cu paste fainoase, fasole verde sau cu legume fierte in supa de vita.
Pentru ca se adunasera cateva cornuri din acelea pe care le primesc copiii la scoala, am zis sa fac ceva bun cu ele. A iesit...
Budinca din cornuri, cu visineDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii