Carne de vita in sos de vin

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 6560g carne macra de vita
  • 50 mlvin alb sec
  • 1 ceapa potrivita
  • 200 mlsupa clara(in care a fiert carnea)
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mare
  • 250g ciuperci(champignon)
  • 1 lingura de faina
  • 20g de unt
  • 1 lingura suc de lamaie
  • ulei
  • sare
  • condimente-dupa gust
  • verdeata proaspata;

Mod de preparare

1. Carnea macra de vita se fierbe bine , apoi se taie felii mici-1-2 felii de portie. Pentru prepararea sosului , se curata si se taie marunt ceapa si se inabusa in ulei, se stinge cu supa clara de vita, apoi se adauga radacina de patrunjel si telina , curatate si taiate fideluta , impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate felii. Se fierbe totul la foc mic , in vasul acoperit, timp de cca. 45 de minute. Apoi se adauga vinul alb sec ,sarea si se aduce din nou la fierbere.

2. Se amesteca faina cu untul , se adauga in portii mici la sos , amestecand continuu si se mai fierbe cca. 10 minute. La sfarsit , se adauga sucul de lamaie , piperul macinat(rosu si alb).Se trece sosul prin sita, se mai da o data in clocot, apoim se adauga taiata marunt.
Carnea de vita cu sos de vin se poate servi cu orez sec, cu paste fainoase, fasole verde sau cu legume fierte in supa de vita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.