Prajiti carnatii intr-o tigaie antiaderenta cu capac, la foc mare, pana se rumenesc bine, intorcandu-i mereu.
* Daca carnatii sunt grasi, nu folositi ulei. Daca carnatii nu sunt grasi, prajiti-i in putin ulei incins.
Scoatet-i din tigaie si lasati in asteptare.
Puneti cubuletele de cartofi in zeama lasata de carnati si dunstuiti pana devin translucizi si prind putina culoare, amestecand mereu. Turnati o cana de apa si lasati acoperit, la la foc potrivit, cca 10 min sau pana ce cartofii incep sa se inmoaie.
Adaugati ardeii si fierbeti in continuare doar pana ce cartofii sunt aproape facuti; daca ardeii raman putin crocanti, cu atat mai bine.
Verificati ca in vas sa fie suficient lichid cat sa nu se arda legumele, dar acesta sa se transforme pana la sfarsit intr-un sos mai gros.
Adaugati carnatii prajiti si lasati acoperit inca 5- 10 min, la foc potrivit spre mic sau pana ce cartofii sunt facuti.
Spre sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie legumele cu putin sos si cate un carnat prajit.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii