Burger cu Piept de Curcan si Dovlecel

Complexitate
redusa
Burger cu Piept de Curcan si Dovlecel

Ingrediente

  • Face 6 burgeri
  • Pentru marinat:
  • 250 g piept de curcan taiat bucati mici
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 lingurita sos soia ecologic
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire
  • 1/4 ardei chili taiat marunt (semintele si membranele scoase) un praf de cimbru uscat
  • 45 ml ulei de masline extra virgin
  • un praf de enibahar
  • 5 frunze de menta proaspata taiate marunt
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • Pentru ansamblu:
  • 1 dovlecel razalit
  • 2 oua ecologice
  • 1 cartof fiert razalit
  • 100 g pesmet
  • Pentru sos (optional) 100 g iaurt grecesc
  • 1 lingura ketchup
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 1 lingurita menta proaspata taiata marunt
  • 1 catel mic de usturoi razalit fin
  • cativa stropi de tabasco sau Franks

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele pentru marinat intr-un bol, amestecati-le bine dupa care acoperiti cu o folie de plastic si refrigerati o ora. Intre timp pregatiti restul de ingrediente pentru ansamblu si puneti-le intr-un bol. Preparati apoi sosul, acoperiti si lasati-l la rece.

Scoateti bolul cu bucatile de curcan si puneti-le intr-un blender impreuna cu toate ingredientele cu care a fost marinat. Pulsati pana cand sunt bine maruntite. Transferati in bolul cu restul de ingredientele pentru ansamblu si amestecati.

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Pregatiti o tava cu folie de aluminiu si ungeti cu putin ulei de masline. Impartiti amestecul in 6 parti egale (sau in cate parti doriti in functie de cat de mari vreti burgerii) apoi formati burgeri.

Intr-o tigaie de inox sau fier la foc mic puneti o lingura de ulei de masline si aranjati cati burgeri incap. Prajiti aproximativ 2-3 minute pe o parte, indeajuns sa le dati 'o fata'. Transferati apoi in tava si coaceti in cuptor aproximativ 15 minute. Serviti pe chifle (preferabil de casa) cu salata preferata si sosul pregatit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa