Bucatele de Carne si Carnati cu Mamaliga si Branza

Complexitate
redusa
Bucatele de Carne si Carnati cu Mamaliga si Branza

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -500 g pulpa de porc, taiata bucatele
  • -500 g carnati proaspeti, afumati
  • -500 g costita afumata (bacon), taiata fasii, optional
  • -250 g slanina afumata
  • -4 cepe mari sau 4- 6 legaturi de ceapa verde
  • -10 catei de usturoi
  • -1 lingura untura de porc sau ulei
  • -sare
  • -piper
  • Pentru mamaliga:
  • -faina de porumb, grisata
  • -500 g cartofi
  • -1 lingura de unt
  • -sare
  • Altele:
  • -branza de oi sau burduf

Mod de preparare

Pentru carne:
Rumeniti in untura incinsa slanina taiata feliute, adaugati bucatelele de carne, de costita (bacon) si lasati pe foc, amestecand continuu, pana ce slanina incepe sa se topeasca. Puneti apa cat sa le cuprinda si lasati acoperit, la foc mic spre potrivit, amestecand ocazional.

Dupa circa 20 min adaugati carnatii taiati bucatele. Fierbeti in continuare cu vasul descoperit, pana ce carnea este aproape facuta, usor rumenita si sosul scazut, adica sa ramana doar grasimea. In timpul fierberii, daca este necesar, completati cu cate putina apa fierbinte. Spre sfarsit, adaugati ceapa pestisor si usturoiul feliat. Caliti impreuna inca 10 min, amestecand mai des. Sarati si piperati, dupa gust.

Pentru mamaliga:
Pasati cartofii taiati cubulete, cat sunt fierbinti, dupa ce au fost fierti in apa cu sare (ca pentru piure) si scursi. Opriti 2- 3 cani din apa de la fiert cartofii.

Repuneti vasul pe foc mic cu cartofii zdrobiti si cu apa oprita, adaugati in ploaie cate putina faina de porumb, amestecand mereu cu un facalet, pana se ingroasa si devine vartoasa (pana nu se mai lipeste de facalet). Sarati dupa gust.
Inglobati untul in compozitia fierbinte, pentru fragezime si omogenizati bine.

Serviti cat sunt calde; bucatele de carne si carnati puse peste mamaliga si presarati cu branza, in cantitatea dorita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie