Barcute din vinete cu arpagic rosu

Portii
2
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari
  • 1 mana de arpagic rosu
  • 1 ardei rosu
  • cateva rosioare cherry
  • 200 g afumatura (eu am avut un muschiulet bun)
  • ulei de masline
  • sare
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate(oregano, busuioc, cimbrisor, maghiran, piper,dafin)
  • o mana buna de spanac baby (sau mijlocul fraged de la spanacul buchet)
  • 1/2 cescuta de orez cu bob rotund

Mod de preparare

Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete, apoi se taie pe lung,in 2 jumatati egale. Se indeparteaza miezul cu samburi, ajutandu-ne de o lingurita, fara a ajunge in capete. Se sareaza si se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie de copt (tava de 22/27 cm) si le dam 20 de minute in cuptor sa se coaca.

Intre timp pregatim umplutura astfel: curatam arpagicul de foi, ardeiul spalat si 2-3 rosioare, le taiem cubulete, afumatura la fel, cubulete.

Incingem un strop de ulei de masline si punem totul, amestecand continuu pana ce legumele se inmoaie si capata culoarea sticloasa. Adaugam si orezul, potrivim de sare, condimentam si adaugam legumele deshidratate, adaugam o ceasca de apa si acoperim sa fiarba totul inabusit, la foc mic.

Se opareste baby spanacul si cand orezul este aproape moale, il adaugam si pe el. Stingem focul si lasam tigaia acoperita etans, macar 5 minute.

Se scot jumatatile de vinete din cuptor, si cu ajutorul unui prosop de bucatarie, tragem sucul lasat. Se umple fiecare jumatate cu umplutura din tigaie si decoram cu rondele de ceapa rosie, jumatati de rosii chery si rondele de ardei, stropim deasuupra cu un strop de ulei de masline si mai dam 15 minute la cuptor.

Acest preparat este senzational de aromat de la arpagicul rosu, aromatizand toata compozitia si dand o savoare aparte. Absolut delicios!

Daca dorim un preparat de post, renuntam la afumatura!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Desert clatite pufoase cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert clatite pufoase cu ciocolata

Clatite pufoase cu ciocolata sunt clatitele de care nu ma mai satur!  

Desert clatite pufoase cu ciocolata
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty