Ardei Umpluti si Sos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 ardei grasi mari
  • 3 cepe
  • un morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 50 g orez
  • 400 g carne de vita
  • marar si patrunjel verde
  • 200 ml ulei
  • 3 rosii
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri smantana

Mod de preparare

Curat, spal ardeii, las la scurs. Ceapa tocata marunt o calesc, adaug morcovul dat pe robot, apoi orezul si pasta de tomate. Las pe flacara pentru 5-10 minute. Dupa ce se raceste compozitia, condimentez, adaug carnea si verdeata tocata marunt.

Umplu ardeii.
Tai rosiile in jumatate, le scot miezul pe care il pastrez pentru sos, iar cu jumatatile de rosii acopar ardeii. Asez ardeii in vas, adaug apa, foi de dafin, crengute de cimbru, dau pe flacara la foc mic.

Pregatesc sosul: Rosiile le dau pe sita, dau un clocot, adaug zeama in care au fiert ardeii, dizolv o lingura de faina, las sa fiarba pana se omogenizeaza, adaug smantana, las sa clocoteaca pana se leaga sosul, presar cu verdeata. Servesc peste ardei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate