Ardei umpluti

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti

Ingrediente

  • 10-12 ardei
  • 1 kg carne tocata
  • 150 g orez
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Alegem 10-12 ardei frumosi, cat mai rotunzi.
Taiem cu un cutit capacelele, scoatem semintele si spalam ardeii bine, apoi ii lasam la scurs.
Punem carnea tocata intr-un vas incapator, adaugam orezul curatat si bine spalat, sare, piper, boia, patrunjelul si mararul tocate marunt si omogenizam totul foarte bine.
Umplem ardeii, ii astupam cu capacele de rosii si ii asezam, unul langa altul, intr-o cratita, in care turnam apa cat sa-i acopere. Punem si 2 frunzulite de dafin.
Fierbem la foc mic, cu capac, timp de aproximativ o ora; se adauga apoi pasta de tomate, amestecata cu faina si diluata cu cateva linguri cu apa si se mai lasa un sfert de ora la fiert. Daca doriti, ii puteti da la cuptor, ca sa scada sosul bine si sa se rumeneasca putin.
Sa aveti pofta!
Se sevesc cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate