Alivanca cu jumari

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Alivanca cu jumari

Ingrediente

  • -400 gr branza de vaci dulce
  • -200 gr branza de capra sarata
  • -100 gr untura
  • -5 oua
  • -300 gr smantana
  • -1 l chisleac (iaurt)
  • -500 gr faina de malai
  • -3 linguri faina de grau
  • -1 lingura rasa bicarbonat de sodiu
  • -1 kg jumari de porc

Mod de preparare

Se pune intr-un vas branza de vaca dulce, branza de capra sarata, untura topita la temperatura camerei si se omogenizeaza compozitia. Se adauga ouale batute spuma, smantana, chisleacul, malaiul, faina de grau si bicarbonatul de sodiu, se omogenizeaza bine compozitia, se toarna intr-o tava in care s-a pus hartie de copt, se adauga jumarile in bucatele mici si se da tava la cuptor pentru circa o ora.

Se verifica cu o scobitoare, daca nu se ia compozitie pe scobitoare, este semn ca este facuta, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se poate taia.

Se serveste simpla sau cu ketchup dulce sau picant, dupa gust si preferinta.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici