Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este adesea descrisa ca fiind o pizza turceasca, desi exista unele diferente intre cele doua. Lahmacun-ul consta intr-un blat subtire de aluat, care este acoperit cu o umplutura bogata din carne tocata, in general vita sau miel, amestecata cu condimente si legume aromate. Aceasta umplutura poate include ceapa, rosii, usturoi, patrunjel si condimente precum piper rosu macinat si boia de ardei dulce. Dupa ce este acoperit cu umplutura, lahmacun-ul este copt rapid într-un cuptor fierbinte pana cand crusta devine crocanta si aromele umpluturii se combina si se intensifica.
Aluatul:
Intr-un castron mare, amesteca faina, sarea si zaharul. Adauga drojdia uscata si amesteca bine.
Adauga apa calda si uleiul de masline in trepte, amestecand continuu, pana cand obtii un aluat omogen.
Framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina timp de aproximativ 10 minute, pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Pune aluatul inapoi in castron, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca la loc cald timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand dubleaza in volum.
Umplutura:
Incalzeste putin ulei intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul pana cand devin moi și translucide.
Adauga carnea maruntita si rumeneste-o pana cand se prajeste bine. Scurge surplusul de grasime, daca este necesar.
Adauga rosiile, pasta de tomate, patrunjelul tocat, piperul rosu macinat, boiaua de ardei, sare si piper negru proaspat macinat. Amesteca bine si lasa compozitia să fiarba la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când sosul se ingroasa. Ajusteaza gustul cu sare si piper, daca este necesar.
Asamblarea:
Preincalzeste cuptorul la 220°C si pregateste tava de copt.
Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bucati egale si intinde fiecare bucata intr-o forma rotunda subtire, pe o suprafata presarata cu faina sau pe hartie de copt.
Pune umplutura de carne pe fiecare bucata de aluat intinsa, distribuind uniform.
Coace lahmacun-ul in cuptorul preincălzit timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand marginile aluatului devin aurii si crocante.
Servirea:
Serveste lahmacun-ul cald, presarat cu patrunjel proaspat tocat si stropit cu zeama de lamaie.
Poate fi insotit de iaurt grecesc, muraturi sau salata verde.
Obiceiul este sa se serveasca lahmacun-ul impăturit sau rulat, de obicei insotit de felii de lamaie și patrunjel proaspat tocat. Poate fi, de asemenea, insotit de iaurt sau salata verde. Este un fel de mancare popular in restaurantele turcesti si este apreciat atat ca gustare, cat si ca masa principala.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele: foietaj turcesc cu gem si nuca , turta dulce cu cafea turceasca sau kebab turcesc cu legume coapte
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii