Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este adesea descrisa ca fiind o pizza turceasca, desi exista unele diferente intre cele doua. Lahmacun-ul consta intr-un blat subtire de aluat, care este acoperit cu o umplutura bogata din carne tocata, in general vita sau miel, amestecata cu condimente si legume aromate. Aceasta umplutura poate include ceapa, rosii, usturoi, patrunjel si condimente precum piper rosu macinat si boia de ardei dulce. Dupa ce este acoperit cu umplutura, lahmacun-ul este copt rapid într-un cuptor fierbinte pana cand crusta devine crocanta si aromele umpluturii se combina si se intensifica.

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • • 500 gr faina de grau
  • • 1 lingurita de sare
  • • 1 lingurita de zahar
  • • 1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • • 300 ml apa calda
  • • 2 linguri ulei de masline
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • • 400 gr carne de vita sau miel maruntita
  • • 2 cepe medii, tocate fin
  • • 2 rosii mari, tocate cubulete
  • • 2 linguri de pasta de tomate
  • • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • • 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat
  • • 1 lingurita de piper rosu macinat (sau dupa gust)
  • • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un castron mare, amesteca faina, sarea si zaharul. Adauga drojdia uscata si amesteca bine.

Adauga apa calda si uleiul de masline in trepte, amestecand continuu, pana cand obtii un aluat omogen.

Framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina timp de aproximativ 10 minute, pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Pune aluatul inapoi in castron, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca la loc cald timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand dubleaza in volum.

Umplutura:

Incalzeste putin ulei intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul pana cand devin moi și translucide.

Adauga carnea maruntita si rumeneste-o pana cand se prajeste bine. Scurge surplusul de grasime, daca este necesar.

Adauga rosiile, pasta de tomate, patrunjelul tocat, piperul rosu macinat, boiaua de ardei, sare si piper negru proaspat macinat. Amesteca bine si lasa compozitia să fiarba la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când sosul se ingroasa. Ajusteaza gustul cu sare si piper, daca este necesar.

Asamblarea:

Preincalzeste cuptorul la 220°C si pregateste tava de copt.

Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bucati egale si intinde fiecare bucata intr-o forma rotunda subtire, pe o suprafata presarata cu faina sau pe hartie de copt.

Pune umplutura de carne pe fiecare bucata de aluat intinsa, distribuind uniform.

Coace lahmacun-ul in cuptorul preincălzit timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand marginile aluatului devin aurii si crocante.

Servirea:

Serveste lahmacun-ul cald, presarat cu patrunjel proaspat tocat si stropit cu zeama de lamaie.

Poate fi insotit de iaurt grecesc, muraturi sau salata verde.

Obiceiul este sa se serveasca lahmacun-ul impăturit sau rulat, de obicei insotit de felii de lamaie și patrunjel proaspat tocat. Poate fi, de asemenea, insotit de iaurt sau salata verde. Este un fel de mancare popular in restaurantele turcesti si este apreciat atat ca gustare, cat si ca masa principala.

Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele: foietaj turcesc cu gem si nuca , turta dulce cu cafea turceasca sau kebab turcesc cu legume coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia