Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este adesea descrisa ca fiind o pizza turceasca, desi exista unele diferente intre cele doua. Lahmacun-ul consta intr-un blat subtire de aluat, care este acoperit cu o umplutura bogata din carne tocata, in general vita sau miel, amestecata cu condimente si legume aromate. Aceasta umplutura poate include ceapa, rosii, usturoi, patrunjel si condimente precum piper rosu macinat si boia de ardei dulce. Dupa ce este acoperit cu umplutura, lahmacun-ul este copt rapid într-un cuptor fierbinte pana cand crusta devine crocanta si aromele umpluturii se combina si se intensifica.

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • • 500 gr faina de grau
  • • 1 lingurita de sare
  • • 1 lingurita de zahar
  • • 1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • • 300 ml apa calda
  • • 2 linguri ulei de masline
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • • 400 gr carne de vita sau miel maruntita
  • • 2 cepe medii, tocate fin
  • • 2 rosii mari, tocate cubulete
  • • 2 linguri de pasta de tomate
  • • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • • 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat
  • • 1 lingurita de piper rosu macinat (sau dupa gust)
  • • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un castron mare, amesteca faina, sarea si zaharul. Adauga drojdia uscata si amesteca bine.

Adauga apa calda si uleiul de masline in trepte, amestecand continuu, pana cand obtii un aluat omogen.

Framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina timp de aproximativ 10 minute, pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Pune aluatul inapoi in castron, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca la loc cald timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand dubleaza in volum.

Umplutura:

Incalzeste putin ulei intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul pana cand devin moi și translucide.

Adauga carnea maruntita si rumeneste-o pana cand se prajeste bine. Scurge surplusul de grasime, daca este necesar.

Adauga rosiile, pasta de tomate, patrunjelul tocat, piperul rosu macinat, boiaua de ardei, sare si piper negru proaspat macinat. Amesteca bine si lasa compozitia să fiarba la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când sosul se ingroasa. Ajusteaza gustul cu sare si piper, daca este necesar.

Asamblarea:

Preincalzeste cuptorul la 220°C si pregateste tava de copt.

Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bucati egale si intinde fiecare bucata intr-o forma rotunda subtire, pe o suprafata presarata cu faina sau pe hartie de copt.

Pune umplutura de carne pe fiecare bucata de aluat intinsa, distribuind uniform.

Coace lahmacun-ul in cuptorul preincălzit timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand marginile aluatului devin aurii si crocante.

Servirea:

Serveste lahmacun-ul cald, presarat cu patrunjel proaspat tocat si stropit cu zeama de lamaie.

Poate fi insotit de iaurt grecesc, muraturi sau salata verde.

Obiceiul este sa se serveasca lahmacun-ul impăturit sau rulat, de obicei insotit de felii de lamaie și patrunjel proaspat tocat. Poate fi, de asemenea, insotit de iaurt sau salata verde. Este un fel de mancare popular in restaurantele turcesti si este apreciat atat ca gustare, cat si ca masa principala.

Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele: foietaj turcesc cu gem si nuca , turta dulce cu cafea turceasca sau kebab turcesc cu legume coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Sirop de merisoare
Bucataras.RO

Sirop de merisoare

Miraculoasele afine roșii sau merișoare sunt fructe cu doua insusiri majore : Previn infectiile si protejeaza organismul de...

Sirop de merisoare
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!