Rosii Gratinate

Complexitate
redusa
Rosii Gratinate

Ingrediente

  • 8 rosii destul de coapte si marime potrivita
  • o legatura mica patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr parmigiano / parmezan ras
  • circa 18 linguri pesmet
  • ulei de masline extravergin
  • sare
  • ALTA VARIANTA:
  • usturoi
  • patrunjel
  • capere tocate
  • cateva fileturi de hamsii maruntite (ansoa)
  • pesmet

Mod de preparare

Spalam rosiile, le taiem cam un sfert (unde este codita), le golim de seminte si le saram putin. Tocam marunt usturoiul si patrunjelul, il amestecam cu pesmetul, branza rasa si putina sare. Umplem rosiile cu pesmetul preparat, le punem intr-o tava, le stropim cu ulei de masline deasupra. Le bagam in cuptorul incalzit, la circa 220 grade C, timp 20-30 minute, pana cand devin aurii deasupra.

Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.

Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.

Sunt considerate garnitura dar se pot manca si ca fel unic.

Nota:
Se pot face la fel si dovleceii, vinetele (taiate in doua daca nu sunt prea groase ), ceapa, ardeii grasi, tulpina de telina verde. . dar putin oparite in apa cu sare sau inabusite putin in cuptor.
Dovleceii, vinetele, ceapa, se scobesc putin si cu miezul lor, amestecam pesmetul + ingredientele de mai sus, dupa care le umplem si le dam la cuptor sa se gratineze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie