La inceputul anotimpului verde avem parte de cele mai frumoase si de pret daruri din natura. Pe langa florile care ne incanta privirile avem parte si de verdeata care abunda de substante numai bune de leac. Si cum sanatatea trebuie intretinuta, si alimentatia noastra trebuie a fie pe masura. Ca sa nu mai lungesc vorba vreau sa va prezint o reteta de sezon.
Spalam orezul in mai multe ape reci, frecand usor boabele cu degetele.
La fel procedam si cu verdeata.
Alegem urzicile, le spalam in mai multe ape reci;
separat, intr-o olita, punem apa putina cu un praf de sare si cand da primul clocot introducem urzicile si le fierbem descoperit (nu mai mult de 1 minut).
Ceapa spalata o tocam si incepem sa o calim in ulei. Adaugam leurda tocata, mai calim cateva minute dupa care punem si morcovul taiat cubulete, urzicile oparite (scurse de zeama; zeama nu o aruncam ci o folosim la fiert orezul; daca vreti, tocati urzicile, dar asta nu este un pas obligatoriu; eu le-am pus asa ca erau maruntele) si orezul.
Cantitatea de lichid in care fierbem orezul trebuie sa fie de trei ori mai mare decat cantitatea de orez ... deci, zeama in care am fiert urzicile este insuficienta asa ca am folosit apa calda.
Punem capacul, fierbem 7 minute, spalam si tocam marunt mararul, il punem peste orez, mai lasam 3-5 minute sa fiarba preparatul dupa care tragem de pe foc pentru ca orezul sa se umfle in aburii lui.
Tot ce pot sa va spun despre acest preparat este ca, o data ce il gusti nu te mai poti opri.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii