Pakoras de Conopida

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pakoras de Conopida

Ingrediente

  • 1 conopida medie
  • taiata in florete mici cat un deget
  • 5 linguri faina naut
  • 1 lingura faina de grau integrala
  • 1 lingura faina de orez
  • 1 lingurita ghimbir praf sau galangal
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita turmeric
  • sare dupa gust
  • 150 ml apa
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Chiar daca la ingrediente ati vazut cantitati destul de insemnate de condimente fierbinti, picante, nu va speriati: isi pierd mult din putere la prajit, iar conopida are nevoie de condimente tari care sa-i echilibreze gustul puternic dulce.

Spalati conopida si scurgeti-o bine de apa.

Amestecati fainurile cu condimentele si apa (ajustati cantitatea de apa daca e necesar) asa incat sa iasa o compozitie ca de clatite. Semnul ca ati obtinut o compozitie ideala: introduceti un deget in compozitie si daca atunci cand il scoateti este uniform acoperit cu acea compozitie e ok.

Dati drumul la foc mediu, puneti vasul pe foc, cu suficient de mult ulei (de palmier) asa incat Pakoras sa poata pluti in voie. Cand uleiul este suficient de fierbinte, dar nu intr-atat incat sa scoata fum, e momentul sa luati cate o floreta, sa o inmuiati bine de tot in compozitie (scurgeti excesul) si sa o puneti in ulei.

Aceasta operatiune se face cel mai bine direct cu mana, dar atentie sa nu va frigeti! Repetati cu mai multe florete pana la umplerea vasului. Puteti pune cam 9 bucati (depinde de cat de mari sunt floretele de conopida) daca folositi un vas de 1 litru.

Lasati-le fara sa le deranjati cam 4 minute, dupa care le intoarceti si le mai lasati 2 minute. Daca focul este suficient de bine potrivit, Pakoras vor fi maronii aurii, daca focul e prea tare vor deveni maro inchis destul de rapid si bucatelele de conopida nu se vor praji si in interior.

Scoateti pe o hartie prosop si puneti urmatoarea tura. In total vor fi doua sau trei ture, in functie de cum le-ati grupat in vas la prajit.

Gata! Le puteti servi alaturi de Raita, de Chutney sau ca garnitura la orice fel de mancare. Incercati! n-ati mai gustat asa ceva.

Observatie: Puteti folosi orice fel de condimente doriti, in orice cantitate, dupa cum va place. Trebuie totusi sa nu uitati ca doamna Conopida are nevoie de ceva foarte picant care sa-i echilibreze dulceata pe care o dezvolta la prajit.

Altfel, Pakoras vor fi cam grele si excesiv de dulci si nu veti putea sa mancati mai mult de doua bucatele pentru ca altfel va vor pica greu. Piperul, amestecurile de Curry si Masalas, eventual putin Amchoor echilibreaza foarte bine conopida.
Gata! Le puteti servi alaturi de Raita, de Chutney sau ca garnitura la orice fel de mancare. Incercati! n-ati mai gustat asa ceva.

observatie: Puteti folosi orice fel de condimente doriti, in orice cantitate, dupa cum va place. Trebuie totusi sa nu uitati ca doamna Conopida are nevoie de ceva foarte picant care sa-i echilibreze dulceata pe care o dezvolta la prajit.

Altfel, Pakoras vor fi cam grele si excesiv de dulci si nu veti putea sa mancati mai mult de doua bucatele pentru ca altfel va vor pica greu. Piperul, amestecurile de Curry si Masalas, eventual putin Amchoor echilibreaza foarte bine conopida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Nacreala cu spuma de pe zer
3
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Farfalle cu ardei gras, sos de rosii si naut
Bucataras.RO

Farfalle cu ardei gras, sos de rosii si naut

O mancare rapida si delicioasa...ideala mai ales acum in post ...

Farfalle cu ardei gras, sos de rosii si naut
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute