Nokedli (Galuscute de Faina si Iaurt)

Complexitate
redusa
Nokedli (Galuscute de Faina si Iaurt)

Ingrediente

  • 1 cup (150 gr) faina (aproximativ)
  • 2 oua mari
  • 2-4 linguri cu varf de iaurt
  • 3-4 linguri de ulei

Mod de preparare

Intr-un vas se puna apa si sare si se da la foc. Intre timp se pregateste aluatul de nokedli (galuscute)
Ouale se sparg intr-un vas si apoi se bat putin pana se amesteca bine albusul si galbenusul intre ele. Apoi se adauga, intercalat, faina si iaurt, dupa fiecare adaugare amestecandu-se bine.

Cu cat se pune mai mult iaurt si mai multa faina cu atat avem compozitie mai multa si deci, mai multi nokedli. Cantitatea data aici este pentru aproximativ 4-5 portii. Cand s-a format un aluat moale destul de subtire ca sa se poata pune in aparatul de ras mere sau pe razatoarea de mere si apasand usurel cu lingura sa curga direct in apa care fierbe, atunci este gata de fiert.

Aluatul nu trebuie sa curga de la sine, dar nici sa fie gros ca sa stea acolo unde este pus. Deci, daca aveti un aparat de ras mere (vedeti in poza) se poate folosi cu succes, daca nu, atunci se poate folosi procedura si tehnica bunicii ... galuscute facute cu lingurita.

Daca aveti aparatul de ras mere, aluatul se pune in cuva si prin miscari de du-te-vino nokedli vor cadea direct in apa. Aparatul se pune direct pe marginea vasului in care fierbe apa. Se fierb 3-4 minute apoi se scurg.

In cratita in care au fiert se pune uleiul si sa incalzeste apoi se adauga nokedli peste uleiul infierbantat si se amesteca incet ca sa se acopere cu ulei bine de tot. Ajuta sa nu se lipeasca intre ei nokedli.
Se servesc simpli cu sos de iaurt si bacon, sau cu pesto si cascaval sau dupa dorinta dvs, sau ca si garnitura la tocanita de carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval
Bucataras.RO

Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval

Cand vad asa sandwich-uri grozave eu nu ma pot abtine si parca le-as pregati zi de zi! Ne plac mult, asta este sigur si cand...

Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate