Nokedli (Galuscute de Faina si Iaurt)

Complexitate
redusa
Nokedli (Galuscute de Faina si Iaurt)

Ingrediente

  • 1 cup (150 gr) faina (aproximativ)
  • 2 oua mari
  • 2-4 linguri cu varf de iaurt
  • 3-4 linguri de ulei

Mod de preparare

Intr-un vas se puna apa si sare si se da la foc. Intre timp se pregateste aluatul de nokedli (galuscute)
Ouale se sparg intr-un vas si apoi se bat putin pana se amesteca bine albusul si galbenusul intre ele. Apoi se adauga, intercalat, faina si iaurt, dupa fiecare adaugare amestecandu-se bine.

Cu cat se pune mai mult iaurt si mai multa faina cu atat avem compozitie mai multa si deci, mai multi nokedli. Cantitatea data aici este pentru aproximativ 4-5 portii. Cand s-a format un aluat moale destul de subtire ca sa se poata pune in aparatul de ras mere sau pe razatoarea de mere si apasand usurel cu lingura sa curga direct in apa care fierbe, atunci este gata de fiert.

Aluatul nu trebuie sa curga de la sine, dar nici sa fie gros ca sa stea acolo unde este pus. Deci, daca aveti un aparat de ras mere (vedeti in poza) se poate folosi cu succes, daca nu, atunci se poate folosi procedura si tehnica bunicii ... galuscute facute cu lingurita.

Daca aveti aparatul de ras mere, aluatul se pune in cuva si prin miscari de du-te-vino nokedli vor cadea direct in apa. Aparatul se pune direct pe marginea vasului in care fierbe apa. Se fierb 3-4 minute apoi se scurg.

In cratita in care au fiert se pune uleiul si sa incalzeste apoi se adauga nokedli peste uleiul infierbantat si se amesteca incet ca sa se acopere cu ulei bine de tot. Ajuta sa nu se lipeasca intre ei nokedli.
Se servesc simpli cu sos de iaurt si bacon, sau cu pesto si cascaval sau dupa dorinta dvs, sau ca si garnitura la tocanita de carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti