Ciuperci cu Galuste

Complexitate
redusa
Ciuperci cu Galuste

Ingrediente

  • Pentru galuste
  • -250 g faina
  • -250 g gris
  • -1 lingura untura / unt, la temperatura camerei
  • -1/2 lingurita maghiran / oregano, uscat
  • -4 oua
  • -aproximativ 50 ml apa
  • Pentru sosul de ciuperci
  • -250 g ceapa
  • -500 g ciuperci proaspete
  • -100 ml ulei
  • -2 linguri pasta de gogosari / ardei, rosii sau 2 linguri pasta de tomate
  • -100 ml vin
  • -1 lingura amidon / faina
  • -3- 4 linguri smantana
  • -1 legatura verdeata
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Pentru servit
  • -smantana sau cascaval ras, optional

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un bol si adaugati grisul, untura, maghiranul / oregano, ouale batute cu sarea si apa. Omogenizati bine si lasati in asteptare 2- 3 min. Modelati galuste mici, rotunde, cu mana unsa cu ulei.

Puneti-le la fiert, in apa clocotita cu sare, pana cand sunt facute (se rica la suprafata apei). Scoateti-le cu ajutorul unei spumiere si pastrati la cald. Separat, caliti ceapa tocata marunt in uleiul incins, doar pana devine transparenta. Puneti ciupercile feliate si continuati inabusirea, amestecand, pana ce acestea sunt facute.

Turnati pasta de gogosari / bulionul amestecata cu vinul si dupa cateva clocote amidonul diluat in smantana. Lasati pe foc mic, fara sa fiarb, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa putin.
Adaugi galustele, verdeata tocata, sare si piper dupa gust.

Serviti cat este cald, simplu, presarat cu verdeata si putina pasta de gogosari sau cu smantana ori cascaval ras, pus direct in farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc