Ciuperci cu Galuste

Postat pe: 04-03-2013
(0)

Ingrediente

Pentru galuste
250 g faina
250 g gris
1 lingura untura / unt, la temperatura camerei
1/2 lingurita maghiran / oregano, uscat
4 oua
aproximativ 50 ml apa
Pentru sosul de ciuperci
250 g ceapa
500 g ciuperci proaspete
100 ml ulei
2 linguri pasta de gogosari / ardei, rosii sau 2 linguri pasta de tomate
100 ml vin
1 lingura amidon / faina
3- 4 linguri smantana
1 legatura verdeata
sare
piper, proaspat macinat
Pentru servit
smantana sau cascaval ras, optional

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un bol si adaugati grisul, untura, maghiranul / oregano, ouale batute cu sarea si apa. Omogenizati bine si lasati in asteptare 2- 3 min. Modelati galuste mici, rotunde, cu mana unsa cu ulei.

Puneti-le la fiert, in apa clocotita cu sare, pana cand sunt facute (se rica la suprafata apei). Scoateti-le cu ajutorul unei spumiere si pastrati la cald. Separat, caliti ceapa tocata marunt in uleiul incins, doar pana devine transparenta. Puneti ciupercile feliate si continuati inabusirea, amestecand, pana ce acestea sunt facute.

Turnati pasta de gogosari / bulionul amestecata cu vinul si dupa cateva clocote amidonul diluat in smantana. Lasati pe foc mic, fara sa fiarb, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa putin.
Adaugi galustele, verdeata tocata, sare si piper dupa gust.

Serviti cat este cald, simplu, presarat cu verdeata si putina pasta de gogosari sau cu smantana ori cascaval ras, pus direct in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciuperci cu Galuste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciuperci cu Galuste