Cerneti faina intr-un bol si adaugati grisul, untura, maghiranul / oregano, ouale batute cu sarea si apa. Omogenizati bine si lasati in asteptare 2- 3 min. Modelati galuste mici, rotunde, cu mana unsa cu ulei.
Puneti-le la fiert, in apa clocotita cu sare, pana cand sunt facute (se rica la suprafata apei). Scoateti-le cu ajutorul unei spumiere si pastrati la cald. Separat, caliti ceapa tocata marunt in uleiul incins, doar pana devine transparenta. Puneti ciupercile feliate si continuati inabusirea, amestecand, pana ce acestea sunt facute.
Turnati pasta de gogosari / bulionul amestecata cu vinul si dupa cateva clocote amidonul diluat in smantana. Lasati pe foc mic, fara sa fiarb, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa putin.
Adaugi galustele, verdeata tocata, sare si piper dupa gust.
Serviti cat este cald, simplu, presarat cu verdeata si putina pasta de gogosari sau cu smantana ori cascaval ras, pus direct in farfurie.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersiciPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Comentarii