Cerneti faina intr-un bol si adaugati grisul, untura, maghiranul / oregano, ouale batute cu sarea si apa. Omogenizati bine si lasati in asteptare 2- 3 min. Modelati galuste mici, rotunde, cu mana unsa cu ulei.
Puneti-le la fiert, in apa clocotita cu sare, pana cand sunt facute (se rica la suprafata apei). Scoateti-le cu ajutorul unei spumiere si pastrati la cald. Separat, caliti ceapa tocata marunt in uleiul incins, doar pana devine transparenta. Puneti ciupercile feliate si continuati inabusirea, amestecand, pana ce acestea sunt facute.
Turnati pasta de gogosari / bulionul amestecata cu vinul si dupa cateva clocote amidonul diluat in smantana. Lasati pe foc mic, fara sa fiarb, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa putin.
Adaugi galustele, verdeata tocata, sare si piper dupa gust.
Serviti cat este cald, simplu, presarat cu verdeata si putina pasta de gogosari sau cu smantana ori cascaval ras, pus direct in farfurie.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii