Cicoare in Stil Mediteraneean

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cicoare in Stil Mediteraneean

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 1/2 de salata/cicoare (scarola)
  • 1 mina de masline fara simbure
  • 3-4 rosii uscate si conservate in ulei
  • 1 lingura de ulei din cel in care au stat rosiile
  • sare
  • 1 catel intreg si strivit de usturoi
  • citeva capere conservate in sare (spalate si tinute in apa citeva minute sa se desareze)

Mod de preparare

Rupeti frunzele cicoarei si le spalati bine, apoi asa ude fara sa le uscati le puneti in tigaia cu ulei si usturoiul, adaugati sarea si puneti capacul. Lasati la foc mic pina cind incepe sa se inmoaie, mai amestecati din cind in coind, apa de pe frunze si cea care o sa iasa din frunze este suficienta daca focul il pastrati mic, daca flacara e mare atunci risca sa se arda si deci mai adaugati putina apa cu o lingura.

Cind frunzele s-au inabusit, dar nu trebuie sa fie fierte, ci asa usor crocante in partile mai groase, adaugati rosiile uscate taiata in bucati, caperele si maslinele fara simburi. Lasati in continuare sa se inabuse, daca are prea multa zeama / lichid atunci continuati procesul termic fara capac, descoperit si amestecaind ca sa se evapore pe cit posibil lichidul din tigaie.

Aruncati catelul de usturoi si serviti.

Am pus cicoarea inabusita in farfurie si deasupra pestele.
Eu am pus citiva pesti (macrou) dintr-o conserva in sos natural de la care am aruncat zeama si am curata pestii de sira spinarii, dar se poate servi si simpla ca un fel de mincare vegetarian (merge foarte bine cu cartof alaturi) sau cu alt fel de peste (fiert la aburi, copt la cuptor doar cu un pic de ulei etc) sau ca si garnitura la carne.

Scarola arata ca o salata, dar este un soi de cicoare, frunzele ei au gust ca de salata usor amarui, nu e amara ca cicoarea ci mai delicata, frunzele ei rezista la fiert motiv pentru care se foloseste la umpluturi de pizza, dar si in supa de exemplu cu fasole boabe, naut sau in faimoasa supa pentru ocazii importante "minestra maritata".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
5
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Bucataras.RO

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica-...

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura