Cartofi Topiti

Complexitate
redusa
Cartofi Topiti

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • -500 g cartofi
  • -200 g cascaval ras
  • -75 g unt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si taiati-i in fasii groase, pe lungime. Puneti-i la fiert intr-un vas cu apa fierbinte sarata, doar pentru 5 min. Scurgeti imediat. Asezati-i aliniati intr-un vas termorezistent (tava) tapetat cu unt.

Presarati sare, piper, cascaval ras peste primul strat de cartofi si puneti cateva bucatele de unt, din loc in loc. Intercalati restul cartofilor printre cartofii primului strat, apoi condimentati din nou cu sare, piper, presarati cascaval ras si puneti bucatele de unt.

* Daca pregatiti garnitura dintr-o cantitate mai mare de cartofi, procedati identic cu straturile de cartofi asezate in vasul termorezistent (tava), avand grija ca ultimul strat sa fie de cascaval si bucatele de unt.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru 20- 30 min, la foc mediu sau pana cand cascavalul este topit, cartofii sunt facuti si prind deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti calzi; simplu alaturand o salata sau ca garnitura.
Cartofii acestia sunt atat de deliciosi …Chiar daca sunt pregatiti pentru garnitura, parca nu ai vrea sa-i combini cu nimic, ci sa-i savurezi doar pe ei…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun
Bucataras.RO

Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Desi imi promisesem sa nu fac nimic dulce pana pe 24 nu m-am putut abtine. Am facut totusi un dulce mai putin dulce decat de...

Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola