Tochitura Dobrogeana

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pentru 10 portii:
antricot de vita: 0,700 kg
cotlet de porc fara os: 0,700 kg
cimbru: 1g
pasta tomate: 100 g
vin sup regiune l: 100 ml
sos de usturoi: 150 g
piper macinat: 2 g
ciuperci conserva: 250 g
ulei: 200 ml
sare: 40 mg
mamaliga: 2kg
oua 10buc
telemea oi: 200 g

Mod de preparare

Operatiuni pregatitoare:
Carnea se spala, se taie patratele. Ciupercile se scurg, se trec prin jet de apa rece si se taie lamele. Ouale se spala, se trec prin jet de apa rece.

Tehnica de preparare: carnea se inabusa in ulei cu adaos de zeama de la ciuperci. Cind este aproape inabusita, se introduc prin amestecare: pasta de tomate, ciupercile, cimbru, piperul si sarea, iar spre sfirsitul tratarii termice se adauga sosul de usturoi si vinul. Ouale se pregatesc ochiuri.
Se prezinta pe farfurie mamaliga la mijloc, deasupra un ou ochi si de jur imprejur, se monteaza tochitura. Telemeaua se rade pe ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tochitura Dobrogeana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

gabi_bv
•  25.03.2012 15:58:54

Fara suparare, dar ciupercile NU AU CE CAUTA in tochitura dobrogeana! In rest, totul e ok!

mihaella_1985
•  22.04.2011 11:33:13

mi se pare interesanta aceata reteta dar fara ciuperci nu merge ? nu sunt o amatoare de ciuperci.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tochitura Dobrogeana