Tascute din muschi de porc cu sunca si orez

Complexitate
redusa
Tascute din muschi de porc cu sunca si orez

Ingrediente

  • 600 gr carne (muschi, pulpa de porc sau cotlet)
  • 150 gr sunca
  • 100 gr orez
  • 100 gr untura
  • 2 oua
  • patrunjel verde, piper ,sare
  • Pentru sos avem nevoie de :
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 300-400 gr smantana

Mod de preparare

Carnea se taie felii ,se bate si se sareaza.

Intre timp taiem sunca in cubulete mici si il punem la prajit cu untura intr-o cratita vreo 3-4 minute si apoi adaugam orezul spalat si ales si se prajeste amestacandu-se fara intrerupere cca. 5-6 min pe foc moale.

Stingem totul cu 300 ml apa sau supa de carne se pune sare,piper dupa gust se acopera si lasam sa fiarba pe foc mic cca. 15-20 min, dupa care orezul se rastoarna intr-un vas se lasa la racit si adaugam ouale ,patrunjelul tocat si se amesteca bine (eu am pus la umplutura si cca 200 gr cascaval ras ).

Cu aceasta compozitie se umple bucatile de carne (se poate rula dar eu le-am impaturat ca pe niste tascute si le-am prins cu scobitori), se prind cu scobitori sau se leaga cu ata.
Carnea astfel pregatite se aseaza intr-o tava unsa cu untura si se dau la cuptor.

Intre timp in alta cratita se pune unt la topit peste care punem faina care se caleste un pic pe foc mic se stinge cu apa sau supa de carne (400 ml) se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot , apoi sosul astfel obtinut se toarna peste bucatile de carne din cuptor si se lasa sa fiarba asa impreuna cca 20 - 30 minute impreuna.

Se poate servi cu garnitura de cartofi sau de orez ba chiar si cu soteuri de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura Cartof
Bucataras.RO

Desert prajitura Cartof

Cand eram copil, se gasea in cofetarii prajitura Cartof. Desigur, in acele vremuri, se pregatea din resturi de blat, creme,...

Desert prajitura Cartof
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala