Snitel de Pui cu Panko (Pesmet)

Postat pe: 23-09-2011
(4)

Ingrediente

6 felii de piept de pui (batute si sarate)
3 oua batuta
7-8 linguri cu varf de faina alba
9-10 linguri de panko (pesmet japonez) sau chiar pesmet normal
ulei pentru prajit sau untura

Mod de preparare

Se ia pietii de pui, se taie in doua dupa care se bat cu batatorul de carne, se sareaza si se pun unul peste altul pe o farfurie. Se sparg ouale intr-o farfurie si se bat, daca nu ati pus sare pe carne puneti acuma. In alt vas, se masoar faina si in altul pesmetul (panko)

Intr-o tigaie se pune uleiul, se infierbanta. In timpul cat se incalzeste uleiul, pregatim carnea in felul urmator: felie cu felie tavalim prin faina, acoperim bine pe ambele parti apoi trecem fiecare portie prin oul batut dupa care tavalim in panko (pesmet).

Acuma deja uleiul e infierbantat destul, luam carnea si o punem in tigaie. Prajim pe o parte, pana pesmetul devine auriu, intoarcem pe cealalta parte si prajim pana devina si aici auriu. Scoatem pe servetel absorbant si servim cu pireu de cartofi si cu salata de care preferati .... noi salata de cruditati am avut azi
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Snitel de Pui cu Panko (Pesmet)" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
pui
oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

claudius
•  25.05.2016 19:03:44

De unde pot cumpara si eu Pesmet Panko ? Stie cineva ? Multumesc

elena.elena
•  02.10.2011 22:33:03

Pupi merci frumos de raspuns, e foarte util si lamuritor! te pup! :)

pupi
•  02.10.2011 20:24:42

Elena draga mea , cand fac cu pesmet facut in casa, pesmetul nostru arhicunoscut, patesc si eu ca si tine, plus ca iessnitelele grase,unsuroase....panko este un pesmet japones care este facut doar din miez de paine( cel putin asa arata) are o textura de pesmet dar nu seamana cu al nostru. Panko nu absoarbe asa de mult ulei si nici nu cade de pe carne in momentul prajirii. Sant fel de fel de tipuri de panko( m-am exprimat gresit, nu tipuri ci are diferite arome) Mie nu imi place cel aromat, prefer asta simplu , fara gust de alte arome....daca ai sa ajungi in Canada ai sa il gasesti in toate magazinele, in general se gaseste expus pe rafturi prin zona fainilor si a zaharului sau pe randurile cu produse asiatice....este foarte comun pe aici si inlocuitorul perfect al pesmetului.
DAR, daca vreau sa fac o prajitura la care am nevoie de pesmet ( sa absoarba sucul de fructe/branza de ex) atunci folosesc pesmetul nostru romanesc pe care il fac eu ( nu cumpar ca este plin de chimicale si de alte arome) pentru ca are o putere de absorbtie mult mai mare decat panko. Deci panko ptr carne/peste etc si pesmetul nostru la prajituri....e bine de tinut minte ca ai sa te lovesti de o ramada de p[roduse necunoscute si nu stii cum sa le folosesti....asta ca sa nu dai banii degeaba, mai ales la inceput cand va fi mai greu putin......eu am trecut prin asta si inca nu am uitat cata rispia am facut si cat m-a durut sufletul si buzunarul....pupici

elena.elena
•  02.10.2011 13:35:03

Intrebare: cum faci sa nu ti se arda pesmetul care cade in ulei? Mie de obicei prima tura imi iese bine dupa care uleiul se umple de pesmet cazut care se arde si snitelele sunt din ce in ca mai negre....:(((

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Snitel de Pui cu Panko (Pesmet)