Rulada Din Piept de Pui cu Spanac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui fara os si depelati
  • 200 gr spanac congelat sau proaspat
  • fiert si bine stors
  • tocat cat mai marunt
  • 100 gr afumatura de porc
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 ceapa de apa
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 gr morcov ras si stors de zeama
  • 2 linguri sare fina
  • piper macinat
  • boia iute
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

Se scoate partea interioara a pieptului de pui (muschiuletii) dupa care se taie transversal pieptul, asa incat sa se subtieze, dar sa ramana o singura bucata. Se bate bucata de piept pentru a se intinde si subtia. Se freaca cu sare si se da de o parte in asteptare.

Se curata si se taie ceapa, ciupercile si usturoiul in bucati nu prea mici. Se pun in tigaie. Se toaca marunt, cu cutitul, muschiuletii scosi din piept, afumatura si impreuna cu spanacul si morcovul se pun in tigaie. Se adauga restul de sare, boia si piper dupa gust, busuiocul si circa 25 ml. ulei. Se amesteca si se da la foc. Se calesc pana se rumenesc usor carnea si ficatul si scade sucul propriu.

Bucatile de piept se aseaza pe un fund de lemn sau plastic, petrecandu-se unul peste altul pe o margine, cca. 1 cm, asa incat sa apara ca o singura bucata. Umplutura calita se intinde pe suprafata pieptului, dupa care pieptul se ruleaza ca o clatita. Rulada formata se aseaza cu grija intr-o tava unsa cu ulei de masline (cca. 25 ml). Nu necesita legare sau prindere cu scobitori. Rulada asezata in tava, se unge pe deasupra cu restul de ulei si se presara cu putina boia, iute sau dulce, pentru aspect.

Se da tava la cuptorul, incins in prealabil la 180 grade, pentru cca. 90 min. Din 30 in 30 min, se scoate tava si se mai stropeste rulada cu uleiul din tava. In ultimul sfert de ora, rulada se poate stropi cu 100 ml. de vin alb si se poate unge, dupa plac, cu putin bulion.

Se scoate rulada, se lasa sa se racoreasca cca. 10 min, dupa care se poata taia cu un cutit bine ascutit, de preferat cu lama cu dinti.

Pofta buna!

Se poate servi cu diverse garnituri, salate sau sosuri, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute